Verwoestende zeer grote brand vermoedelijk ontstaan door nieuw geplaatste zonnepanelen Van Henneartweg Alblasserdam

Date:

Deel bericht:

Ablasserdam – De verwoestende brand die ontstond in het bedrijfspand Bon Bon Cateringevents is vermoedelijk ontstaan op het dak van het pand. Op Instagram meldt het bedrijf zelf dat er zondag 462 zonnepanelen zouden worden aangesloten. De brandweer houdt er sterk rekening mee dat de brand hierdoor is ontstaan.

Het is rond 14.00 uur als de brandweer wordt gealarmeerd voor een brand op het dak van het pand. Door de wind grijpt het vuur snel om zich heen, en binnen korte tijd staat een groot gedeelte van het dak in brand.

- Advertisement -

De brandweer besluit om een GRIP 2 situatie af te kondigen, veel mankracht en bluswagens komen ter plaatse om de brand te blussen. Rond 15.00 uur blijkt dat het pand niet meer te redden is, en de brandweer inzet om overslag naar andere panden en vrachtwagens te voorkomen.

De A15 wordt ter hoogte van Alblasserdam afgesloten voor al het verkeer. Dat komt omdat de rookontwikkeling over de snelweg trekt. De brandweer start ook daar met metingen om het te kijken of er gevaar is voor de omgeving.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid waarschuwt omwonenden middels een NL-alert om bij rook- en stankoverlast de ramen en deuren te sluiten. Ook wordt geadviseerd om zonnescelscherven die neer zijn gedaald door de brand niet met blote handen op te pakken. De veiligheidsregio communiceert dat op hun website tips worden gegeven hoe je deze op kunt ruimen. Er wordt een plan gemaakt voor het opruimen van de scherven en daarbij wordt ook de gemeente ingeschakeld. Geadviseerd wordt om kinderen en dieren niet in de buurt te laten komen van de scherven.


In de uren daarna wordt het gehele bedrijfspand door de brand verwoest. Een gespecialiseerd bedrijf komt ter plaatse om delen van het pand te slopen.

Brandmeester

Rond 20.00 uur wordt door de brandweer het sein brand meester gegeven, rond 20.30 uur wordt ook het NL-alert ingetrokken. De brandweer zal nog uren nodig hebben om de smeulende resten na te blussen. Van het pand is vrijwel niets meer over.

Zonnepanelen

Of de brand ook is ontstaan door de zonnepanelen is niet bekend. Goed te zien is dat er ook op de verdiepingen brand heeft gewoed bij aankomst van de brandweer. Het kan zo zijn dat deze brand is doorgeslagen naar het dak. Dat er dan zonnepanelen op liggen is een bijkomstigheid. Wel is het zo dat een dakbrand met zonnepanelen moeilijker te blussen is. De panelen houden het water tegen, en hierdoor kan de brandweer niet goed onder de panelen komen om brandende delen van het dak te kunnen blussen. Indien mogelijk moet onderzoek uitwijzen waardoor de brand is ontstaan.

Fotografie: Sander

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schuur achter woonhuis brandt volledig uit Oudelandseweg Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel - Zondagochtend 17 september rond 11.45 uur is er uitslaande brand uitgebroken in een...

Buurtbewoners pakken zelf verdachte na tweede explosie bij woning Grasstraat Rotterdam

Rotterdam - Omwonenden hebben vanmorgen vroeg zelf een verdachte overmeestert nadat er kort daarvoor een aanslag met een...

Explosie bij portiekwoning Grasstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een portiekwoning aan de Grasstraat in het Nieuwe Westen van Rotterdam is afgelopen nacht een...

Twee mannen aangehouden na steekpartij Burgemeester van Lierplein Vlaardingen

Vlaardingen - Een ruzie aan het Burgemeester van Lierplein tussen twee mannen liep op 14 september zo uit...