Brandweer redt hond en kat uit brandend appartement Boelekade Gouda

Date:

Deel bericht:

Gouda – In een appartement aan de Boelekade in Gouda is maandagmiddag een felle brand uitgebroken. De brand ontstond in het huis, terwijl de bewoners niet thuis waren. Omwonenden belden de brandweer toen rookontwikkeling werd gezien. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

Bij aankomst heeft de brandweer de deur van de woning geforceerd om toegang te krijgen tot de woning. Eenmaal in de woning werd er een kat en een hond aangetroffen. De kat was er volgens een woordvoerder slecht aan toe, deze is door personeel van dierenambulance verzorgd en naar een dierenarts gebracht. De brand in de woning kon uiteindelijk snel worden geblust.

- Advertisement -

De bewoners van het getroffen appartement kunnen niet terug naar huis. Ook bij de buren is lichte schade ontstaan. Om de woning op koolmonoxide te controleren is ook daar de voordeur van geforceerd. Stichting Salvage staat de bewoners bij om te kijken of ze vanavond nog terug kunnen van de rook die sporen heeft achtergelaten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Klimmers van de DSI ingezet voor verwarde man in woning Bockenbergstraat Gouda

Gouda - Vanavond zijn de hulpdiensten met veel materieel opgeroepen in Gouda voor een verward persoon. De situatie...

Auto in brand op parkeerterrein in Gouda

Gouda - In de nacht van dinsdag op woensdag 19 juli heeft een auto in brand gestaan op...

Zwaargewonde na steekpartij in Jumbo supermarkt Sportlaan Gouda

Gouda - Een persoon is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in een jumbo supermarkt aan de Sportlaan...

Overleden persoon aangetroffen in water Goudkade Gouda

Gouda - In het water langs de Goudkade in Gouda is zondagmorgen rond 09.30 uur een overleden persoon...