Jongen rijdt illegaal op scooter en raakt gewond Reidans Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Een 15-jarige jongen is maandagmorgen gewond geraakt nadat hij op de Reidans in Capelle aan den IJssel onderuit is gegaan. Door de val, vermoedelijk op zijn hoofd raakte hij tijdelijk buiten bewustzijn en reageerde niet goed meer. Een huisarts in de buurt schoot te hulp en verleende eerste hulp.

De jongen is vermoedelijk in een bocht onderuit gegaan. Er waren geen andere partijen bij betrokken. Ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over het slachtoffer. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft onderzoek verricht. Daaruit bleek dat de jongen helemaal niet op de scooter mocht rijden, hij had geen rijbewijs en was minderjarig. Bij aankomst van de politie was de scooter al uit het zicht van het ongeluk verplaatst. Waarom dit is gebeurd is niet bekend.

- Advertisement -

Een omstander bemoeide zich voordat de politie ter plaatse was met de komst van een fotograaf. Zij vond dat hij geen foto’s mocht maken en liep op de fotograaf af. De fotograaf wist nog te voorkomen dat hij geduwd zou worden. Ook apparatuur werd bijna uit de handen geduwd. Agenten kwamen ter plaatse en sommeerden haar middels de luidspreker om de fotograaf met rust te laten. Daar gaf zij gehoor aan, de agenten hebben uitgelegd dat hij zijn werk mag doen.

Wij als redactie keuren elke vorm van geweld tegen onze persfotografen af, waar nodig zal de fotograaf het verzoek bij de politie doen om bij agressie de persoon aan te laten houden. Op dat moment laten we het protocol voor persveilig in werking gaan. Fotografen moeten hoe vervelend dat ook soms is, hun werkzaamheden kunnen verrichten, ook als de emotie hoog oploopt. Journalisten en fotografen hebben een publieke functie, straffen die eventueel worden gegeven worden het zelfde behandeld als bijvoorbeeld geweld tegen een politieagent.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto belandt in water Oude Maas in Heinenoord

Heinenoord - Vandaag is een auto te water geraakt in de Oude Maas ter hoogte van de Boonsweg...

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...