Man (26) uit Antillen blijft langer vastzitten als verdachte schietpartij Coolsingel Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 26-jarige man uit de Nederlandse Antillen ervan dat hij tijdens het zomercarnaval de schoten heeft gelost, waarbij een andere man gewond raakte. De politie schoot hem ook als verdachte neer. De twee andere verdachten zijn heengezonden wegens onvoldoende bewijs. Het OM doet wel verder onderzoek naar hun rol bij het schietincident.

De hoofdverdachte blijft twee weken langer vastzitten en zal later worden voorgeleid. Het OM meldt dat alle gewonden van het schietincident buiten levensgevaar zijn. De schietpartij vond afgelopen zaterdag plaats op een bomvolle Coolsingel in Rotterdam. Ter hoogte van het van Oldenbarneveldplein opende de schutter het vuur op een andere man. Daarbij raakte die man gewond, de politie zag het gebeuren en opende het vuur op de schutter die ook werd geraakt. Een ander slachtoffer raakte gewond tijdens het vluchten, zij kwam ten val.

- Advertisement -

Het zomercarnaval gaat de laatste jaren met steeds meer geweld samen. Tijdens de vorige editie vonden er steekpartijen plaats. Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels opgeroepen om maatregelen te nemen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...

Politie deelt naam en foto vermist tienermeisje, voor het laatst gezien bij kermis Rotterdam

Leidschendam, Rotterdam - De Politie vraagt mensen uit te kijken naar de 15-jarige Lusmary Lusita Fermina (roepnaam Loes)...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...