Explosie woning Rembrandtstraat Rotterdam mogelijk te linken aan dodelijke steekpartij in Marokko

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het lijkt erop dat de bom die afgelopen nacht bij een woning aan de Rembrandtstraat in Rotterdam-Noord verband lijkt te houden met een dodelijke steekpartij in Marokko. De woning is vermoedelijk van de verdachte die is aangehouden voor de dodelijke steekpartij in de bekende badplaats Al Hoceima eerder deze week.

Afgelopen nacht werd rond 03.00 uur bij een portiek een explosief tot ontploffing gebracht. Twee mannen – welke later zijn aangehouden – sloegen na hun daad met een scooter op de vlucht. Agenten konden het duo een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhouden.

- Advertisement -

Volgens meerdere media is de verdachte betrokken geweest bij de dodelijke steekpartij op een strand in Marokko. Een 25-jarige man uit Rotterdam kwam daarbij om het leven. De 29-jarige man welke als verdachte is aangehouden zou dezelfde naam dragen als degene die op het betreffende adres aan de Rembrandtstraat woonachtig is. De Nederlandse Autoriteiten kunnen nog niet bevestigen of in Marokko inderdaad een man is aangehouden als verdachte.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat de aanslag vannacht op de woning te linken is aan andere woningaanslagen in de regio. De politie doet grootschalig onderzoek. Om de veiligheid te vergroten heeft de politie een tijdelijke camera geplaatst in de straat.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Cobra gevonden na vechtpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een cobra gevonden na een vechtpartij. Agenten...

Viertal overvalt woning Zegwaardstraat Rotterdam

Rotterdam - Vier mannen hebben afgelopen nacht een woning aan de Zegwaardstraat in Rotterdam overvallen. De politie werd...