Voordeur weggeblazen bij nieuwe explosie Vierambachtsstraat Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bewoners van de Vierambachtsstraat in Rotterdam zijn afgelopen nacht opnieuw opgeschrikt door een explosie. Met een gigantische knal werd de voordeur van een portiek naast een tabaksshop eruit geblazen. De schade die ontstond, is groot.

Bewoners van de bovengelegen woningen van de tabaksshop zijn hun huis uit gegaan. Het ging om drie woningen. In deze woningen zaten 6 personen en een aantal huisdieren. Zij konden nog niet terug naar hun woning. In de woning boven de winkel is het glas van enkele ruiten gesneuveld.

- Advertisement -

De bewoners welke met een onder andere een kat in een mandje buiten stonden hebben elders onderdak gezocht. De verwachting is dat zij in de loop van de ochtend weer terug naar huis kunnen.

De politie heeft na de explosie uitgebreid onderzoek verricht. Een explosieven verkenner van het Team Explosieven Verkenning heeft gekeken met wat voor soort explosief de ravage is aangericht. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn daarna aan de slag gegaan met het verzamelen en vastleggen van sporen.

Vanwege het onderzoek was het tramverkeer gestremd. Rond 08.15 uur is de afzetting grotendeels opgeheven en de weg weer vrijgegeven.

Nacht eerder ook explosie

In de nacht hiervoor was er ook een explosie. Toen was de tabakshop op de hoek het doelwit van de aanslag. Of ze het nu gemunt hebben op de Tabakshop of de woningen wordt onderzocht. Volgens bewoners die onze redactie heeft gesproken is het volgens hen een heel net portiek en kunnen zij zelf geen link leggen met criminele activiteiten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdam geteisterd door nachtelijke explosies, schade op vijf adressen

Rotterdam - Afgelopen nacht zijn bewoners op Zuid en op Noord vijf keer opgeschrikt door explosies. Op de...

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...

Hoofdrijbaan A16 tussen Terbregseplein en Van Brienenoordbrug dicht door ongeluk met motor

Rotterdam - De hoofdrijbaan van de A16 tussen het Terbregseplein en knooppunt Ridderster is afgesloten voor al het...

Motorrijder gewond na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis- Op hoofdrijbaan van de snelweg A15 ter hoogte van Pernis heeft maandag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een...