Voordeur weggeblazen bij nieuwe explosie Vierambachtsstraat Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bewoners van de Vierambachtsstraat in Rotterdam zijn afgelopen nacht opnieuw opgeschrikt door een explosie. Met een gigantische knal werd de voordeur van een portiek naast een tabaksshop eruit geblazen. De schade die ontstond, is groot.

Bewoners van de bovengelegen woningen van de tabaksshop zijn hun huis uit gegaan. Het ging om drie woningen. In deze woningen zaten 6 personen en een aantal huisdieren. Zij konden nog niet terug naar hun woning. In de woning boven de winkel is het glas van enkele ruiten gesneuveld.

- Advertisement -

De bewoners welke met een onder andere een kat in een mandje buiten stonden hebben elders onderdak gezocht. De verwachting is dat zij in de loop van de ochtend weer terug naar huis kunnen.

De politie heeft na de explosie uitgebreid onderzoek verricht. Een explosieven verkenner van het Team Explosieven Verkenning heeft gekeken met wat voor soort explosief de ravage is aangericht. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn daarna aan de slag gegaan met het verzamelen en vastleggen van sporen.

Vanwege het onderzoek was het tramverkeer gestremd. Rond 08.15 uur is de afzetting grotendeels opgeheven en de weg weer vrijgegeven.

Nacht eerder ook explosie

In de nacht hiervoor was er ook een explosie. Toen was de tabakshop op de hoek het doelwit van de aanslag. Of ze het nu gemunt hebben op de Tabakshop of de woningen wordt onderzocht. Volgens bewoners die onze redactie heeft gesproken is het volgens hen een heel net portiek en kunnen zij zelf geen link leggen met criminele activiteiten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Tweede aanhouding dodelijke steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Vrijdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Man (45) zwaargewond na schietpartij Tolhuislaan Rotterdam

Rotterdam - Een 45-jarige man uit Rotterdam is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op de...

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...