Grootste Nederlandse drugsvangst ooit in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op 13 juli dit jaar heeft de Douane de grootste drugsvangst ooit gedaan voor Nederlandse maatstaven. De vondst werd gedaan in de Rotterdamse haven. Het werd lange tijd stilgehouden vanwege het volgende onderzoek.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de drugs, ruim achtduizend kilo cocaïne, in een enkele container met bananen verstopt zaten. De container is afkomstig uit Ecuador en reisde via Panama naar de Rotterdamse haven.

- Advertisement -

Tijdens een controle sloegen drugshonden aan. Bij een containerscan werden de pakketten gevonden in de pallets. In totaal werden 8.064 kilopakketten cocaïne uit de container gehaald.

Vanwege het onderzoek dat volgde na de vondst, werd de vondst tot 10 augustus stilgehouden. Of er aanhoudingen zijn verricht of verdere aanknopingspunten zijn gevonden, is niet bekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdam geteisterd door nachtelijke explosies, schade op vijf adressen

Rotterdam - Afgelopen nacht zijn bewoners op Zuid en op Noord vijf keer opgeschrikt door explosies. Op de...

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...

Hoofdrijbaan A16 tussen Terbregseplein en Van Brienenoordbrug dicht door ongeluk met motor

Rotterdam - De hoofdrijbaan van de A16 tussen het Terbregseplein en knooppunt Ridderster is afgesloten voor al het...

Motorrijder gewond na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis- Op hoofdrijbaan van de snelweg A15 ter hoogte van Pernis heeft maandag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een...