Politie grijpt in bij belemmering ambulancemedewerkers in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Zaterdagavond 12 augustus heeft de politie moeten ingrijpen toen ambulancemedewerkers tijdens een medische noodsituatie werden gehinderd door familieleden en buren. De recherche is een onderzoek gestart.

De politie heeft zelf het verhaal gedeeld. Zij werden rond half elf ’s avonds gevraagd om ambulancemedewerkers bij te staan die zich moesten ontfermen over een onwel geworden man in een woning aan de Shawzijde.

- Advertisement -

“Toen de collega’s ter plaatse kwamen, werd de situatie grimmiger. Er stonden circa twintig familieleden en buren. Collega’s en ambulancepersoneel werden beledigd en belemmerd in hun werkzaamheden”, beschrijft de politie.

Assistentie Collega
De situatie werd dusdanig grimmig, dat agenten ‘Assistentie Collega’ gaven. Een term, waarbij alle beschikbare eenheden uit de omgeving bijstand komen geven aan hun collega’s in nood.

Met voldoende agenten ter plaatse werd de groep gevorderd afstand te houden, zodat de ambulancemedewerkers hun patiënt mee konden nemen naar het ziekenhuis. Familieleden probeerden nog de ambulance tegen te houden. Uiteindelijk heeft de politie geweld moeten gebruiken om de mensen weg te halen. Ook is daarbij één aanhouding verricht.

“Te gek voor woorden”
De politie zegt het een heftige zaak te vinden: “Te gek voor woorden dat men zoiets doet, terwijl ambulancepersoneel hard aan het werk is met de noodzakelijke medische zorg.” De recherche is een onderzoek gestart naar het incident.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrouw om het leven gebracht in Zoetermeer, verdachte aangehouden

Zoetermeer - Aan de Weidedreef in Zoetermeer is donderdagochtend een 23-jarige vrouw om het leven gebracht. Het zou...

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...