Politie grijpt in bij belemmering ambulancemedewerkers in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Zaterdagavond 12 augustus heeft de politie moeten ingrijpen toen ambulancemedewerkers tijdens een medische noodsituatie werden gehinderd door familieleden en buren. De recherche is een onderzoek gestart.

De politie heeft zelf het verhaal gedeeld. Zij werden rond half elf ’s avonds gevraagd om ambulancemedewerkers bij te staan die zich moesten ontfermen over een onwel geworden man in een woning aan de Shawzijde.

- Advertisement -

“Toen de collega’s ter plaatse kwamen, werd de situatie grimmiger. Er stonden circa twintig familieleden en buren. Collega’s en ambulancepersoneel werden beledigd en belemmerd in hun werkzaamheden”, beschrijft de politie.

Assistentie Collega
De situatie werd dusdanig grimmig, dat agenten ‘Assistentie Collega’ gaven. Een term, waarbij alle beschikbare eenheden uit de omgeving bijstand komen geven aan hun collega’s in nood.

Met voldoende agenten ter plaatse werd de groep gevorderd afstand te houden, zodat de ambulancemedewerkers hun patiënt mee konden nemen naar het ziekenhuis. Familieleden probeerden nog de ambulance tegen te houden. Uiteindelijk heeft de politie geweld moeten gebruiken om de mensen weg te halen. Ook is daarbij één aanhouding verricht.

“Te gek voor woorden”
De politie zegt het een heftige zaak te vinden: “Te gek voor woorden dat men zoiets doet, terwijl ambulancepersoneel hard aan het werk is met de noodzakelijke medische zorg.” De recherche is een onderzoek gestart naar het incident.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto vliegt vlak voor aankomst vakantiepark in brand langs A12 bij Zoetermeer

Zoetermeer - Donderdagavond 10 augustus is de vakantie van een jong gezin op wel heel vervelende wijze van...

Grote brand op voormalig terrein van Dutch Water Dreams

Zoetermeer - Op het terrein van het voormalige waterpark Dutch Water Dreams heeft woensdagavond een grote brand gewoed....

Doorzoekingen en aanhoudingen in Zoetermeer en Benthuizen in drugsonderzoek

Zoetermeer/Benthuizen - In een onderzoek naar drugshandel heeft de politie meerdere woningen doorzocht in Zoetermeer en Benthuizen. Vijf...

Meerdere aanhoudingen na steekpartij in Zoetermeerse flat

Zoetermeer - In een flat aan het Fonteinbos in Zoetermeer heeft zondagavond 28 mei een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij...