Tientallen kilo’s drugs en nep wapen aangetroffen na anonieme melding voor drugspand in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een woning aan het Filomeentje Erf in Capelle-Schollevaar binnen gevallen. Op Facebook meldt de politie van het Basisteam IJsselland dat er meldingen van een hennepgeur waren binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem dat er drugs gehandeld zou worden in het pand.

Agenten besloten om afgelopen dinsdag een onderzoek te starten bij het pand. Uit de informatie bleek dat er diverse korte bezoeken plaatsgevonden en de geur van hennep zou in overvloed aanwezig zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen en wilden aanbellen kwam er een man aangelopen. Deze draaide zich gelijk weer om en liep met een versnelde pas weg. Een oplettende burger had gezien dat de man een tas had weggegooid. Agenten hielden de man aan de praat en gingen op zoek naar de tas. Hierin zaten diverse drugs gestopt, de man werd daarop aangehouden.

- Advertisement -

Inmiddels was de nieuwsgierigheid bij de agenten wel gewekt dat er in het pand inderdaad een drugs verhandeld zou worden. Terwijl de eerste aangehouden verdachte op het bureau was aangekomen gingen agenten de woning binnen. Er werd niet opengedaan door de bewoner, maar een agenten welke opgeleid is tot slotenmaker wist het slot vakkundig te verwijderen. In de woning bleek uiteindelijk een andere man aanwezig te zijn welke ook is aangehouden.

Vuurwapen

In de woning troffen agenten een niet van echt te onderscheiden vuurwapen aan. Ook werden er diverse bakken met henneptoppen en andere drugs aangetroffen in de woning. Uiteindelijk zijn er tientallen kilo’s aan drugs in beslag genomen.

Auto’s in beslag

Allebei de verdachten waren in het bezit van een autosleutel. Een korte zoektocht in de omgeving leidde tot de vondst van de auto’s. Omdat misdaad niet mag lonen zijn beide voertuigen in beslag genomen. In één van de auto’s lagen nog meer criminele goederen en drugs.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Felle scooterbrand in kelder van flat aan Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 24 september rond 15.00 uur is er brand uitgebroken in een flat...

Gestolen Toyota C-HR in brand gestoken op parkeerplaats in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagnacht 11 september rond 0.10 uur is de brandweer opgeroepen voor een auto...

Twee minderjarige meisjes proberen vrouw van tas te beroven op Onacklaan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De politie heeft zondagmorgen twee minderjarige meisjes aangehouden nadat zij geprobeerd hebben om...

Kleine brand in struikgewas Schollevaartseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagochtend 1 september rond 10.31 uur is er brand uitgebroken in struikgewas nabij...