Tientallen kilo’s drugs en nep wapen aangetroffen na anonieme melding voor drugspand in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een woning aan het Filomeentje Erf in Capelle-Schollevaar binnen gevallen. Op Facebook meldt de politie van het Basisteam IJsselland dat er meldingen van een hennepgeur waren binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem dat er drugs gehandeld zou worden in het pand.

Agenten besloten om afgelopen dinsdag een onderzoek te starten bij het pand. Uit de informatie bleek dat er diverse korte bezoeken plaatsgevonden en de geur van hennep zou in overvloed aanwezig zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen en wilden aanbellen kwam er een man aangelopen. Deze draaide zich gelijk weer om en liep met een versnelde pas weg. Een oplettende burger had gezien dat de man een tas had weggegooid. Agenten hielden de man aan de praat en gingen op zoek naar de tas. Hierin zaten diverse drugs gestopt, de man werd daarop aangehouden.

- Advertisement -

Inmiddels was de nieuwsgierigheid bij de agenten wel gewekt dat er in het pand inderdaad een drugs verhandeld zou worden. Terwijl de eerste aangehouden verdachte op het bureau was aangekomen gingen agenten de woning binnen. Er werd niet opengedaan door de bewoner, maar een agenten welke opgeleid is tot slotenmaker wist het slot vakkundig te verwijderen. In de woning bleek uiteindelijk een andere man aanwezig te zijn welke ook is aangehouden.

Vuurwapen

In de woning troffen agenten een niet van echt te onderscheiden vuurwapen aan. Ook werden er diverse bakken met henneptoppen en andere drugs aangetroffen in de woning. Uiteindelijk zijn er tientallen kilo’s aan drugs in beslag genomen.

Auto’s in beslag

Allebei de verdachten waren in het bezit van een autosleutel. Een korte zoektocht in de omgeving leidde tot de vondst van de auto’s. Omdat misdaad niet mag lonen zijn beide voertuigen in beslag genomen. In één van de auto’s lagen nog meer criminele goederen en drugs.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Fietser gewond na aanrijding met auto De Linie Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagochtend 29 april rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een fietser...

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....