Agenten gewond bij aanhouding minderjarige tiener in Voorburg

Date:

Deel bericht:

Voorburg – De politie is op zoek naar getuigen, nadat twee agenten gewond raakten bij een aanhouding van een tiener in Voorburg. Dit zou gebeurd zijn toen de jongen in verzet ging bij zijn aanhouding.

De politie laat weten dat de agenten in de middag van donderdag 7 september naar een school gingen in verband met een melding van ‘onrust’. Wat er zich precies zou hebben afgespeeld, laat de politie zich verder niet over uit.

- Advertisement -

Bij aankomst wilden agenten een jongen controleren. Volgens de politie werkte de jongen niet mee, waarna de agenten overgingen tot aanhouding. Hierop ging de jongen in verzet. Volgens de regionale omroep zou de moeder zich er ook mee hebben bemoeid. In het verzet zou de jongen een agent met een nekklem hebben vastgehouden. Een agente die haar collega bijstond, zou vervolgens ook gewond zijn geraakt.

De verdachte, een 14-jarige jongen, is uiteindelijk aangehouden. Over het letsel van de agenten is verder niks bekend gemaakt. De politie zegt geweld tegen politiemensen niet te toleren en iedereen die zich hieraan schuldig maakt, strafrechtelijk en financieel aan te pakken. Er is een onderzoek gestart en eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vuurwerkbom richt ravage aan in Voorbug

Voorburg - In de vroege ochtend van dinsdag 6 december heeft een vuurwerkbom een ravage aangericht in Voorburg....

Gewonde na schietpartij Laan van Nieuw Oosteinde Voorburg

Voorburg - Bij een schietpartij op de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg is zondagmiddag een persoon gewond geraakt....

Zoetermeerder (78) overleden bij ongeluk in Voorburg

Regio - Een 78-jarige man uit Zoetermeer is komen te overlijden bij een verkeersongeval in Voorburg.  Het slachtoffer reed...

Man spreekt autodief aan in Voorburg en wordt gestoken

Voorburg - Een man is donderdagavond op de Van de Wateringelaan in Voorburg gestoken door een autodief. Hij...