Gestolen Toyota C-HR in brand gestoken op parkeerplaats in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Maandagnacht 11 september rond 0.10 uur is de brandweer opgeroepen voor een auto in de brand op een parkeerplaats van de Groenedijk in Capelle aan den IJssel. De auto stond geparkeerd ter hoogte van de tennisvereniging aan het Rinus Terlouwpad. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie.

De brandweer wist het voertuig snel te blussen. De politie heeft ondertussen onderzoek gedaan naar de herkomst van de auto. Op de auto bleken valse kentekenplaten te zitten. De eigenaar van de platen had de auto immers gewoon voor de deur staan. Aan de hand van het chassisnummer van de auto is het voertuig alsnog achterhaald en bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan.

- Advertisement -

Toyota’s zoals de RAV4 en de C-HR worden vrijwel dagelijks gestolen. Veelal worden de voertuigen afgevoerd naar landen als Afrika om daar opnieuw in de markt gebracht te worden. De auto’s zijn gemakkelijk te stelen voor autodieven, dat komt omdat de voertuigen zijn uitgerust met een Keyless-Entry systeem waardoor de sleutel gemakkelijk gekopieerd kan worden met een kastje voor de deur. De twee type auto’s staan hoog in de top 10 en als merk staat Toyota momenteel op 1.

Waar dit voertuig voor gebruikt is, is niet bekend. Het kan zijn dat er criminele activiteiten mee zijn verricht. Bewoners in de omgeving van de Groenedijk kunnen wellicht de politie helpen aan informatie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis - Op de parallelweg van de A15 ter hoogte van Pernis heeft een aanrijding tussen een vrachtwagen...

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Schuur achter woonhuis brandt volledig uit Oudelandseweg Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel - Zondagochtend 17 september rond 11.45 uur is er uitslaande brand uitgebroken in een...