Gestolen Toyota C-HR in brand gestoken op parkeerplaats in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Maandagnacht 11 september rond 0.10 uur is de brandweer opgeroepen voor een auto in de brand op een parkeerplaats van de Groenedijk in Capelle aan den IJssel. De auto stond geparkeerd ter hoogte van de tennisvereniging aan het Rinus Terlouwpad. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie.

De brandweer wist het voertuig snel te blussen. De politie heeft ondertussen onderzoek gedaan naar de herkomst van de auto. Op de auto bleken valse kentekenplaten te zitten. De eigenaar van de platen had de auto immers gewoon voor de deur staan. Aan de hand van het chassisnummer van de auto is het voertuig alsnog achterhaald en bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan.

- Advertisement -

Toyota’s zoals de RAV4 en de C-HR worden vrijwel dagelijks gestolen. Veelal worden de voertuigen afgevoerd naar landen als Afrika om daar opnieuw in de markt gebracht te worden. De auto’s zijn gemakkelijk te stelen voor autodieven, dat komt omdat de voertuigen zijn uitgerust met een Keyless-Entry systeem waardoor de sleutel gemakkelijk gekopieerd kan worden met een kastje voor de deur. De twee type auto’s staan hoog in de top 10 en als merk staat Toyota momenteel op 1.

Waar dit voertuig voor gebruikt is, is niet bekend. Het kan zijn dat er criminele activiteiten mee zijn verricht. Bewoners in de omgeving van de Groenedijk kunnen wellicht de politie helpen aan informatie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie is woninginbreker te slim af via ‘Find my iPhone’ na diefstal iPad Frank van Borselenstraat Rotterdam

Rotterdam – Eerder vandaag vond een opmerkelijke inbraak plaats op de Feijenoorddijk. Een inbreker wist ongezien een woning...

Buurtbewoners geschrokken na ontploffing handgranaat Vlinderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagnacht 15 juli rond 3.40 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de...

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...