Vier mannen opgepakt als verdachte van voorbereiding zware mishandeling en poging liquidatie

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een onderzoek naar het opdracht geven en uitvoeren van ernstige geweldsdelicten heeft de politie afgelopen maandag en dinsdag vier mannen aangehouden.

Het onderzoek startte na het verkrijgen van informatie uit een andere lopende onderzoeken. Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche (DRR) uit de eenheid Rotterdam kregen daardoor zicht op de vier mannen. Zij worden allemaal verdacht van het voorbereiden van een zware mishandeling die plaats had moeten vinden in november 2022 in Ede. Het onderzoeksteam verdenkt de 18-jarige man uit Den Haag en de 21-jarige man uit Dordrecht er daarnaast ook van dat zij betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van een liquidatie die in november 2022 in Rotterdam plaats moest vinden.

- Advertisement -

Drie verdachten zijn op donderdag 14 september voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat zij nog 14 dagen langer vast blijven zitten. De 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is heengezonden, maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Prioriteit
De aanpak van wapengeweld heeft voor politie de hoogste prioriteit en wordt van alle mogelijke kanten aangepakt. Van uitgebreide opsporingsonderzoeken bij incidenten tot onderzoeken naar wapenhandel. De aanhoudingen en de informatie die dit oplevert, zijn van belang voor lopende onderzoeken en geven ook weer nieuwe inzichten in schietincidenten en explosies in het algemeen. Naast de lopende, individuele onderzoeken wordt ook het fenomeen ‘excessief geweld’ constant onderzocht. Analyse van achtergronden, soorten verdachten en werkwijzen geeft weer input voor de aanpak en opsporing.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Cobra gevonden na vechtpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een cobra gevonden na een vechtpartij. Agenten...

Viertal overvalt woning Zegwaardstraat Rotterdam

Rotterdam - Vier mannen hebben afgelopen nacht een woning aan de Zegwaardstraat in Rotterdam overvallen. De politie werd...