Buurtbewoners pakken zelf verdachte na tweede explosie bij woning Grasstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Omwonenden hebben vanmorgen vroeg zelf een verdachte overmeestert nadat er kort daarvoor een aanslag met een explosief was gepleegd op een woning aan de Grasstraat in Rotterdam. Het was de tweede nacht op rij dat er een explosie plaatsvond bij de woning.

De politie was nog maar net vertrokken toen buurtbewoners rond 04.30 uur opnieuw een verdachte situatie zagen bij de voordeur van de woning waar de aanslag op gericht was. De buurtbewoners bedachten zich geen moment en grepen de verdachte vast en alarmeerden de politie. In de omgeving is vermoedelijk een niet afgegaan explosief aangetroffen en veiliggesteld door de politie. De Forensische Opsporing heeft ook nu weer sporen veilig gesteld.

- Advertisement -
Explosief gaat af in woning 

Kort daarvoor rond 01.45 uur kreeg de politie een melding van een explosie in de Grasstraat. De brandweer rukte uit voor een mogelijke brand vanwege rookontwikkeling. Hiervan bleek geen sprake te zijn. Wel was er flink wat schade aan de deur van de woning ontstaan. Meerdere ruiten en de voordeur raakten beschadigd. Het vermoeden bestaat dat het explosief naar binnen is gegooid.

Medewerkers van het Team Explosieven Verkenning en de Forensische Opsporing kwamen afgelopen nacht opnieuw ter plaatse om bewijsmateriaal te verzamelen en sporen vast te leggen.

Tweede nacht op rij

Het vermoeden bestaat dat aanslagplegers in de nacht ervoor zich vergist hebben in de woning. Een explosief ging in de nacht van vrijdag op zaterdag af bij boven de betreffende woning van aflopen nacht. De verdachte verschafte zich toegang tot het portiek en liet daar op de eerste verdieping een explosief afgaan. Er ontstond toen schade aan een ruit.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis - Op de parallelweg van de A15 ter hoogte van Pernis heeft een aanrijding tussen een vrachtwagen...

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Cobra gevonden na vechtpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een cobra gevonden na een vechtpartij. Agenten...