Buurtbewoners pakken zelf verdachte na tweede explosie bij woning Grasstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Omwonenden hebben vanmorgen vroeg zelf een verdachte overmeestert nadat er kort daarvoor een aanslag met een explosief was gepleegd op een woning aan de Grasstraat in Rotterdam. Het was de tweede nacht op rij dat er een explosie plaatsvond bij de woning.

De politie was nog maar net vertrokken toen buurtbewoners rond 04.30 uur opnieuw een verdachte situatie zagen bij de voordeur van de woning waar de aanslag op gericht was. De buurtbewoners bedachten zich geen moment en grepen de verdachte vast en alarmeerden de politie. In de omgeving is vermoedelijk een niet afgegaan explosief aangetroffen en veiliggesteld door de politie. De Forensische Opsporing heeft ook nu weer sporen veilig gesteld.

- Advertisement -
Explosief gaat af in woning 

Kort daarvoor rond 01.45 uur kreeg de politie een melding van een explosie in de Grasstraat. De brandweer rukte uit voor een mogelijke brand vanwege rookontwikkeling. Hiervan bleek geen sprake te zijn. Wel was er flink wat schade aan de deur van de woning ontstaan. Meerdere ruiten en de voordeur raakten beschadigd. Het vermoeden bestaat dat het explosief naar binnen is gegooid.

Medewerkers van het Team Explosieven Verkenning en de Forensische Opsporing kwamen afgelopen nacht opnieuw ter plaatse om bewijsmateriaal te verzamelen en sporen vast te leggen.

Tweede nacht op rij

Het vermoeden bestaat dat aanslagplegers in de nacht ervoor zich vergist hebben in de woning. Een explosief ging in de nacht van vrijdag op zaterdag af bij boven de betreffende woning van aflopen nacht. De verdachte verschafte zich toegang tot het portiek en liet daar op de eerste verdieping een explosief afgaan. Er ontstond toen schade aan een ruit.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij in tram 1e Middellandstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een tram op de 1e Middellandstraat...

Baasje laat hond uit in Rotterdam met gigantische open tumor, hond ingeslapen

Rotterdam - De politie heeft zaterdagmorgen een hond in beslag genomen en helaas moeten laten inslapen. De hond...

Drie aanhoudingen na slippartij door lachgasgebruik onder het rijden

Rotterdam - Zondagochtend 12 mei rond 8.10 uur trok een automobilist de aandacht van agenten die op dat...

Dode na steekpartij bij metrostation Marconiplein Rotterdam (video)

Rotterdam - Bij een steekpartij nabij metrostation Marconiplein in Rotterdam is zondagmorgen een persoon om het leven gekomen....