Zeer grote uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hellevoetsluis (video)

Date:

Deel bericht:

Hellevoetsluis – Een bedrijfverzamelgebouw aan de Christian Huygensweg in Hellevoetsluis is dinsdagmiddag volledig verwoest. In het pand zat een loodgietersbedrijf, een bedrijf dat speelgoed verkoopt en een windmolenbouwer. Binnen een uur werd het volledige pand verwoest.

- Advertisement -

De brandweer kreeg omstreeks 17.00 uur de eerste melding binnen van een brand in het pand. Terwijl de eerste voertuigen nog aanrijdend waren werd de brandweermeldkamer overspoelt met meldingen van omstanders. Kort na het ontdekken van de brand ontstond er een uitslaande brand uit het dak en trok een dikke rookwolk vanuit het pand omhoog de lucht in.

GRIP

De brandweer schaalde vrij snel op naar zeer grote brand en liet veel blusvoertuigen ter plaatse komen. Er werd een GRIP-situatie gemaakt zodat het incident vanaf locatie aangestuurd kon worden. De veiligheidsregio gaf een NL-alert uit voor omwonenden die last konden hebben van de rook.

Verwoest

Na ongeveer een uur was het vuur onder controle en het gehele bedrijfspand verwoest. Het pand zelf stond inmiddels op instorten. De brandweer bluste het vuur van buitenaf en wist uitbreiding naar aangrenzende panden, waaronder een autodealer te voorkomen.

Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Het nablussen van de brand zal nog lang kunnen duren. Het pand moet uit elkaar worden gehaald om alle brandende delen na te kunnen blussen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Uitslaande brand verwoest woning Voornsestraat Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - Een uitslaande brand heeft donderdagmorgen in de Voornsestraat in Hellevoetsluis een woning grotendeels verwoest. De brand...

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...