Zeer grote uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hellevoetsluis (video)

Date:

Deel bericht:

Hellevoetsluis – Een bedrijfverzamelgebouw aan de Christian Huygensweg in Hellevoetsluis is dinsdagmiddag volledig verwoest. In het pand zat een loodgietersbedrijf, een bedrijf dat speelgoed verkoopt en een windmolenbouwer. Binnen een uur werd het volledige pand verwoest.

- Advertisement -

De brandweer kreeg omstreeks 17.00 uur de eerste melding binnen van een brand in het pand. Terwijl de eerste voertuigen nog aanrijdend waren werd de brandweermeldkamer overspoelt met meldingen van omstanders. Kort na het ontdekken van de brand ontstond er een uitslaande brand uit het dak en trok een dikke rookwolk vanuit het pand omhoog de lucht in.

GRIP

De brandweer schaalde vrij snel op naar zeer grote brand en liet veel blusvoertuigen ter plaatse komen. Er werd een GRIP-situatie gemaakt zodat het incident vanaf locatie aangestuurd kon worden. De veiligheidsregio gaf een NL-alert uit voor omwonenden die last konden hebben van de rook.

Verwoest

Na ongeveer een uur was het vuur onder controle en het gehele bedrijfspand verwoest. Het pand zelf stond inmiddels op instorten. De brandweer bluste het vuur van buitenaf en wist uitbreiding naar aangrenzende panden, waaronder een autodealer te voorkomen.

Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Het nablussen van de brand zal nog lang kunnen duren. Het pand moet uit elkaar worden gehaald om alle brandende delen na te kunnen blussen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Dag na verwoestende brand Christiaan Huygensweg Hellevoetsluis

Christiaan Huygensweg, Hellevoetsluis - De allesverwoestende brand aan de Christiaan Huygensweg in Hellevoetsluis is volledig geblust. Het pand...

37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid dodelijke aanrijding Boerengatbrug Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op zondag 3 september een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij...

Demonstranten van Extinction Rebellion bezetten Erasmusbrug

Rotterdam - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vrijdagmiddag de Erasmusbrug in beide richtingen geblokkeerd. Dat gebeurde rond het...

Twee gewonden en aanhoudingen na ruzie tussen minderjarige jongeren in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Woensdagavond 30 augustus rond 21.25 uur heeft er in een parkje van de H.S.B laan in...