Blussen brand bij afvalverwerker AVR gaat nog tot zeker tot zaterdag door

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het gaat nog een geruime tijd duren voordat de grote brand die donderdag ontstond bij afvalverwerker AVR in Rozenburg is geblust. Brandweerpersoneel is nog altijd druk in de weer om bij de brandhaarden in het pand te komen en deze te blussen.

Moeilijk bereikbaar

De brand zit volgens de brandweer tussen de muren van het pand. Daar kun je lastig bijkomen en van binnenuit bestrijden is gevaarlijk voor het brandweerpersoneel als je niet precies weet waar de brand woedt. Er moeten stukken muur worden gesloopt om de brand te kunnen blussen, dat doet een deel van het team en een ander deel gaat waar mogelijk het pand van binnenuit betreden. Verspreid over het gehele pand woedden meerdere brandhaarden.

- Advertisement -
Stroomvoorziening

De brand is ontstaan bij de stroomvoorziening van het pand. De zogenoemde verdeler is getroffen en deze zorgt voor de stroomvoorziening in de gehele fabriek. De afvalcentrale komt hierdoor wekenlang stil te liggen en restafval vanuit Rotterdam kan niet worden gebracht bij de centrale. Dat gaan bewoners in en rondom Rotterdam merken.

Brand laaide weer op

De brand ontstond op donderdagochtend, de brandweer rukte groots uit en dacht in de middag de brand uit te hebben gemaakt. In de loop van de avond laaide het vuur toch weer op en trokken rookwolken in de richting van Maassluis, Vlaardingen en het Westland. In het midden van de nacht werd er opgeschaald naar GRIP 2 en zijn meerdere pelotons aan brandweervoertuigen en mankracht ingezet om de brand te blussen.

Hoelang het blussen van de brand nog precies gaat duren is nog niet te zeggen. Nog steeds zijn tientallen brandweerlieden bezig om de brand te bestrijden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder mogelijk onder invloed van lachgas rijdt IJssel in op Nijverheidstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een automobilist is zondagavond rond 18.10 uur met zeer hoge snelheid van de...

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...