Blussen brand bij afvalverwerker AVR gaat nog tot zeker tot zaterdag door

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het gaat nog een geruime tijd duren voordat de grote brand die donderdag ontstond bij afvalverwerker AVR in Rozenburg is geblust. Brandweerpersoneel is nog altijd druk in de weer om bij de brandhaarden in het pand te komen en deze te blussen.

Moeilijk bereikbaar

De brand zit volgens de brandweer tussen de muren van het pand. Daar kun je lastig bijkomen en van binnenuit bestrijden is gevaarlijk voor het brandweerpersoneel als je niet precies weet waar de brand woedt. Er moeten stukken muur worden gesloopt om de brand te kunnen blussen, dat doet een deel van het team en een ander deel gaat waar mogelijk het pand van binnenuit betreden. Verspreid over het gehele pand woedden meerdere brandhaarden.

- Advertisement -
Stroomvoorziening

De brand is ontstaan bij de stroomvoorziening van het pand. De zogenoemde verdeler is getroffen en deze zorgt voor de stroomvoorziening in de gehele fabriek. De afvalcentrale komt hierdoor wekenlang stil te liggen en restafval vanuit Rotterdam kan niet worden gebracht bij de centrale. Dat gaan bewoners in en rondom Rotterdam merken.

Brand laaide weer op

De brand ontstond op donderdagochtend, de brandweer rukte groots uit en dacht in de middag de brand uit te hebben gemaakt. In de loop van de avond laaide het vuur toch weer op en trokken rookwolken in de richting van Maassluis, Vlaardingen en het Westland. In het midden van de nacht werd er opgeschaald naar GRIP 2 en zijn meerdere pelotons aan brandweervoertuigen en mankracht ingezet om de brand te blussen.

Hoelang het blussen van de brand nog precies gaat duren is nog niet te zeggen. Nog steeds zijn tientallen brandweerlieden bezig om de brand te bestrijden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...