Rotterdam geteisterd door nachtelijke explosies, schade op vijf adressen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht zijn bewoners op Zuid en op Noord vijf keer opgeschrikt door explosies. Op de vijf adressen waarvan vier op zuid werden zware explosieven bij woningen en een horecazaak tot ontploffing gebracht. De schade is in veel gevallen groot.

Noordplein

Rond 00.45 uur werd het eerste explosief bij een portiek aan het Noordplein tot ontploffing gebracht. Door de kracht van de explosie werden meerdere brievenbussen verwoest. Van brand bleek gelukkig geen sprake te zijn, maar de knal was gigantisch.

- Advertisement -
Charloisse Kerksingel

Rond 01.45 uur was het opnieuw raak, dit keer werd in Rotterdam-Charlois op de Charloisse Kerksingel een explosief tot ontploffing gebracht. De explosie zorgde voor zoveel schade dat het portiek volledig werd verwoest, en ook twee auto’s voor de deur raakten door rondvliegende brokstukken zwaarbeschadigd. Het lijkt erop dat hier de explosieven met een snoer tot ontploffing zijn gebracht.

Pretorialaan

Rond 03.00 uur diende de volgende explosie zich alweer aan. Een deur van een café was het doelwit en werd opgeblazen. Naast de deur raakten ook meerdere ruiten beschadigd waardoor de straat met glas werd bezaaid.

Dantestraat

Bijna tegelijkertijd met de Pretorialaan werd ook een explosief bij een woning aan Dantestraat tot ontploffing gebracht. Ook hier raakten de ruiten en de voordeur van de woning beschadigd door explosie.

Koenraad van Zwabenstraat

Rond 03.45 uur werd het vijfde explosief tot ontploffing gebracht. In IJsselmonde aan de Koenraad van Zwabenstraat was opnieuw de voordeur van een woning doelwit van een aanslag. Er ontstond hierdoor flink wat glasschade.

Rotterdam gaat gebukt onder extreem crimineel geweld. Er hebben in 2023 al meer dan 130 explosies plaatsgevonden. Veel van deze explosies hebben te maken met conflicten in het criminele circuit. De politie sluit ook niet uit dat er sprake is van copycat gedrag bij onderlinge conflicten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...