Man (32) schiet mensen dood in Rotterdamse woning en pleegt aanslag in Erasmus MC met meerdere gewonden

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 32-jarige man is donderdagmiddag op het helideck van het Erasmus Mc in Rotterdam aangehouden nadat hij op meerdere plekken een aanslag heeft gepleegd. Bij twee schietincidenten vielen minstens twee doden en raakten meerdere mensen gewond. Ook stak hij een huis in brand.

De man begon met zijn aanslag in een woning aan het Heiman Dullaertplein. Hij schoot daar een vrouw dood, en maakte nog meer slachtoffers. Hoe die eraan toen zijn is nog niet bekend. Er zouden ook twee kinderen in het huis aanwezig zijn geweest. Hoe het met hun is afgelopen is niet bekend.

- Advertisement -

Kort daarna sloeg hij met vermoedelijk een motor op de vlucht en schoot in een leslokaal van de medische faculteit van het Erasmus MC ook iemand neer. Hierbij zou één gewonde zijn gevallen. Daarna is hij door het Sophia Kinderziekenhuis gegaan, waar hij volgens de politie mogelijk nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

Een arrestatieteam van de politie doorzocht vervolgens het ziekenhuis welke inmiddels was ontruimd en wist de man onder het Helideck aan te houden.

Schutter in gevechtskleding op de vlucht
De politie is massaal aanwezig bij het ziekenhuis en in de omgeving. Er werd naar de man met man en macht gezocht naar de dader. Volgens de politie zou de verdachte gevechtskleding dragen, lang zijn, zwart haar hebben en midden 20 zijn. Hij heeft een rugzak en koptelefoon, en had mogelijk een handvuurwapen bij zich. Mogelijk is zou hij weg gegaan op een motorfiets. Hij kon uiteindelijk worden aangehouden.

 

Fotografie Martijn de Bruin

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Bussen vol met namaakartikelen in beslag genomen in Rotterdam

Rotterdam - Bij een controle gericht op het bestrijden van handel in namaak artikelen zijn dinsdag 28 november...