Harddrugs en grondstoffen voor productie harddrugs aangetroffen in garagebox Moordrecht

Date:

Deel bericht:

Moordrecht – Lekkage van vaten in garage leidt tot vondst van partij harddrugs en grondstoffen voor drugsproductie

In twee garageboxen aan de Prins Bernhardstraat in Moordrecht zijn grote hoeveelheden harddrugs en grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen. Ook werden goederen gevonden die gebruikt worden bij de productie van softdrugs.

- Advertisement -

Aanleiding voor controle in de garageboxen was een melding over lekkage van een vloeistof met een chemische lucht. De vloeistof lekte uit grote vaten die in één van de garageboxen stonden. Onderzoek wees uit dat de vloeistof op zichzelf niet direct gevaarlijk was, maar wel gebruikt kon worden bij de productie van harddrugs. Bij vervolgonderzoek door de politie, Omgevingsdienst Midden Holland en het Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas werden ook een groot aantal andere garageboxen geopend. Daarbij werden de partij harddrugs en goederen voor de productie van verdovende middelen aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen heeft de partij drugs en andere stoffen onderzocht en veiliggesteld. De politie stelt nader onderzoek in naar de situatie.

Burgemeester Han Weber liet zich ter plaatse door de diensten informeren. Burgemeester Weber: “Ik ben geschrokken van de grote hoeveelheid drugs en grondstoffen die voor de productie van harddrugs gebruikt worden. Het levert ongewenste veiligheidsrisico’s op voor de omgeving door de aanwezigheid van veel chemicaliën, maar ook omdat productie en handel in verdovende middelen in deze omvang gepaard kan gaan met het plegen van grof geweld te midden van de gewone samenleving. Ik ben blij met het doortastend en zorgvuldig optreden van de betrokken diensten en dat er adequaat maatregelen genomen zijn”.

De burgemeester heeft besloten beide garageboxen direct bestuurlijk te sluiten op grond van de Opiumwet. Medewerkers van het team Veiligheid van de gemeente Zuidplas hebben de sluiting ter plaatse uitgevoerd en de panden verzegeld. Een specialistisch bedrijf heeft de chemische vervuiling opgeruimd.

Ziet u een verdachte situatie? Meld het bij de politie via 0900-8844 of 112 bij spoed. Of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

A20 dicht na éénzijdig ongeluk, auto raakt motorblok kwijt bij Moordrecht

Moordrecht - Afgelopen vond er een eenzijdig ongeval plaats op de A20 ter hoogte van Moordrecht, in de...

Middelbrand op de Oostpolderweg in Moordrecht

Moordrecht - Zaterdagmorgen om tien over half elf werd een gebouwbrand gemeld op de Oostpolderweg in Moordrecht. De...

Geen treinen tussen Alphen en Gouda door aanrijding bij Moordrecht

Moordrecht - Rond 05.40 uur afgelopen nacht heeft er op het traject tussen Gouda en Alphen aan den...

Flinke brand in schuur van woning Haviksnest Moordrecht

Moordrecht - In de schuur van een woning aan het Haviksnest in Moordrecht heeft afgelopen nacht brand gewoed....