Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk uit in dodelijke schietpartijen. Één man genaamd Fouad L. een student geneeskunde aan het Erasmus MC schiet zijn buurvrouw (39) haar dochter (14) en een docent (43) in koele bloedde dood. Een gebeurtenis die je normaal gesproken alleen in films ziet.

De eerste melding

De hulpdiensten worden donderdagmiddag rond 14.30 gealarmeerd voor een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam. Ook komt er een melding van een schietpartij binnen, een vrouw en een meisje zijn zeer ernstig gewond geraakt. Hulpdiensten rukken met speciale teams uit en schalen al snel op naar een zeer groot incident. De verdachte is op dat moment op zijn motor gevlucht. Het huis dat volledig in brand staat blijkt zijn eigen woning te zijn.

- Advertisement -
De uitgebrande woning aan het Heiman Dullaertplein

Korte tijd later ontvangt de politie meerdere meldingen van een schietpartij in het Erasmus MC collegegebouw. De verdachte schiet volgens getuigen zeker 5x doelgericht op de 43-jarige docent. De man overlijdt vrijwel meteen en studenten vluchten in paniek en zwaar getraumatiseerd het gebouw uit of sluiten zichzelf op.

Ook hier schaalt de politie groot op en laat meerdere arrestatieteams ter plaatse komen.

Een lid van de Dienst Speciale Interventies op het Helideck
Vlucht

De verdachte rent na zijn daad door naar het Sophia kinderziekenhuis, ook hier zou hij slachtoffers hebben gemaakt. Dit is vooralsnog niet bevestigd. Politieagenten starten in grote getalen een klopjacht en weten de verdachte rond 15.30 uur – gehuld in gevechtskleding – aan te houden onder het helideck van het Erasmus MC. Hij geeft zich daar zonder tegenslag over aan de agenten.

Gefrustreerd

Fouad L. blijkt al snel geen lieveling te zijn. Hij is in 2021 veroordeeld voor dierenmishandeling en was zeker bekend bij politie en justitie. Na die veroordeling heeft het OM contact opgenomen met het Erasmus MC om hen te waarschuwen voor het gedrag van Fouad L. Hij zou bijna zijn diploma na de duur van 10 jaar ontvangen, maar dit wordt sterk afgeraden. Het Erasmus MC besluit om het diploma niet uit te reiken. De druppel voor Fouad L, die op dat moment kampt met ernstige psychotische mentale problemen.

Brief

In een brief geplaatst op 4chan blijkt dat de Fouad L. met ernstige wraakgevoelens kampt. Hij neemt het Erasmus MC kwalijk dat ze hem hebben gedwarsboomd in het behalen van zijn diploma. Hij zou daarnaast jarenlang zijn tegengewerkt door docenten meerdere toetsen opnieuw hebben moeten doen, omdat er aan het resultaat werd getwijfeld. Zijn onschuldige buurvrouw, welke werd doodgeschoten samen met haar dochter, zou de melding van dierenmishandeling hebben gemaakt.

Schokgolf

Rotterdam is in schok, burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt van een gitzwarte dag. Er zijn veel mensen getuige geweest van de gebeurtenissen. Studenten en buurtbewoners zijn ernstig getraumatiseerd geraakt en sommigen van hen konden ook niet meer terug naar huis vanwege de verwoestende brand.

Ook binnen het Erasmus MC is de verslagenheid groot. Personeel sloot zichzelf op afdelingen op en liet met A4 papiertjes tegen de ruit weten waar ze zaten en er niet uit konden. Operaties lagen stil en nieuwe patiënten die speciale medische hulp van het academische ziekenhuis nodig hadden moesten elders worden ondergebracht.

Hoe kon het gebeuren dat één man zoveel slachtoffers maakt, is de hulpverlening hierin te kort geschoten? Dit moet blijken uit de komende weken als het OM de verdachte gaat laten onderzoeken.

Ben jij getuige en heb je hulp nodig? Neem dan contact op met Slachtofferhulp Nederland.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder mogelijk onder invloed van lachgas rijdt IJssel in op Nijverheidstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een automobilist is zondagavond rond 18.10 uur met zeer hoge snelheid van de...

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...