Rijbewijs kwijt na bizarre crash op Hoofdweg-Zuid Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een beginnende automobilist is maandagavond samen met passagiers bij een bizarre crash goed weggekomen. De bestuurder wilde volgens een omstander op zeer hoge snelheid nog net even inhalen, maar raakte de macht over het stuur kwijt. De auto raakte vervolgens in een slip.

De bestuurder kwam vanaf de Hoofdweg uit Capelle aan den IJssel in de richting van Nieuwerkerk aangereden. De automobilist volgens een omstander op zeer hoge snelheid nog net even een auto inhalen. Dat ging vlak na het puntstuk mis en de auto begon te tollen. Vervolgens schoot de auto al tollend de weg parallel op en kwam via de struiken, een hekwerk en een brievenbus tot stilstand.

- Advertisement -

Wonder boven wonder konden de inzittenden zonder verwondingen uit de auto komen. Op de drukke parallelweg was op dat moment gelukkig geen ander wegverkeer zoals voetgangers of fietsers aanwezig. Als deze zouden zijn geraakt hadden ze het waarschijnlijk niet meer naverteld.

De politie heeft op basis van artikel 130 het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. Zijn verhaal wordt overgedragen aan het CBR, welke een beslissing zal moeten nemen over de rijgeschiktheid van de bestuurder. Zelf verklaarde hij dat hij maar iets harder reed en ging zelfs nog met de agent in discussie.

Een bergingsbedrijf heeft het wrak opgehaald. Hij heeft er welgeteld 2 maanden lang van mogen genieten volgens het kentekenregister.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...