Rijbewijs kwijt na bizarre crash op Hoofdweg-Zuid Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een beginnende automobilist is maandagavond samen met passagiers bij een bizarre crash goed weggekomen. De bestuurder wilde volgens een omstander op zeer hoge snelheid nog net even inhalen, maar raakte de macht over het stuur kwijt. De auto raakte vervolgens in een slip.

De bestuurder kwam vanaf de Hoofdweg uit Capelle aan den IJssel in de richting van Nieuwerkerk aangereden. De automobilist volgens een omstander op zeer hoge snelheid nog net even een auto inhalen. Dat ging vlak na het puntstuk mis en de auto begon te tollen. Vervolgens schoot de auto al tollend de weg parallel op en kwam via de struiken, een hekwerk en een brievenbus tot stilstand.

- Advertisement -

Wonder boven wonder konden de inzittenden zonder verwondingen uit de auto komen. Op de drukke parallelweg was op dat moment gelukkig geen ander wegverkeer zoals voetgangers of fietsers aanwezig. Als deze zouden zijn geraakt hadden ze het waarschijnlijk niet meer naverteld.

De politie heeft op basis van artikel 130 het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. Zijn verhaal wordt overgedragen aan het CBR, welke een beslissing zal moeten nemen over de rijgeschiktheid van de bestuurder. Zelf verklaarde hij dat hij maar iets harder reed en ging zelfs nog met de agent in discussie.

Een bergingsbedrijf heeft het wrak opgehaald. Hij heeft er welgeteld 2 maanden lang van mogen genieten volgens het kentekenregister.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...