Politie houdt verdachte aan na nieuwe explosie op Doklaan in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht is er alsnog een aanslag gepleegd op een recyclingbedrijf aan de Doklaan in Rotterdam. Rond 02.15 uur ging een explosief af bij één van de roldeuren van het bedrijf. De politie wist een 21-jarige verdachte uit Rotterdam aan te houden.

Ondanks twee mislukte pogingen lukte het vannacht alsnog om een explosief te plaatsen bij het pand aan de Doklaan. Agenten kwamen ter plaatse nadat er een explosie was gemeld. Door de explosie ontstond er rookontwikkeling, waarop de brandweer uitrukte. Van brand bleek geen sprake te zijn.

- Advertisement -

Toezicht

Vanwege eerdere aanhoudingen en gevonden explosieven heeft de politie het bedrijventerrein scherp in de gaten gehouden. Ondanks dat lukte het afgelopen nacht toch om een explosief tot ontploffing te brengen. Agenten gingen meteen naar de verdachte op zoek en wisten deze op de Jaersveltstraat in Oud-Charlois aan te houden.

Aanhoudingen

Voor de twee eerdere incidenten, waarbij een explosief in een rugtas bij de verdachten zelf werd aangetroffen, zijn een 20-jarige man uit Almere en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden. De explosieven die zij bij zich hadden was geen illegaal vuurwerk, maar explosieven die veel meer schade konden toebrengen. De EOD moest eraan te pas komen om de bommen onschadelijk te maken.

Onderzoek

De politie heeft afgelopen nacht onderzoek verricht. Blijkbaar moest de aanslag op het recyclingbedrijf een keer slagen. Waarom dit bedrijf doelwit is, wordt nu onderzocht door de politie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Opnieuw drie explosies in Rotterdam

Rotterdam - Opnieuw zijn inwoners uit Rotterdam afgelopen zaterdagavond en nacht opgeschrikt door explosies. In de Heulstraat werd...

Opnieuw explosie bij flat Ooltgensplaathof Rotterdam

Rotterdam - In een flat aan het Ooltgensplaathof in Rotterdam heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden. Er zouden door...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...