Brandweer redt hond uit ijskoud water Nieuwe Zinkweg Oud-Beijerland

Date:

Deel bericht:

Oud-Beijerland – De brandweer heeft zaterdagochtend een hond op leeftijd uit het ijskoude water gered nadat de hond te water was geraakt aan de Nieuwe Zinkweg in Oud-Beijerland. Het lukte het beestje niet meer om zelfstandig uit het water te komen. De brandweer kreeg rond 10.03 uur de melding van een te water geraakt dier.

De brandweer heeft een ladder te water laten gaan om zo bij het dier te kunnen komen. Ook zijn de oppervlakteredders te water gegaan om bij de hond te kunnen komen. Dit zijn brandweermannen die een speciaal thermopak dragen om het koude water te kunnen trotseren.

- Advertisement -

Nadat het de brandweerlieden gelukt was om bij de hond te komen, hebben ze deze uit het water gehaald. De hond is vervolgens in een warme deken gewikkeld en weer herenigd met zijn baasje. De eigenaar is ter controle met de hond naar het dierenziekenhuis gegaan.

Foto’s: Sander Prins

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...