Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

Date:

Deel bericht:

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de vuurwapengevaarlijke verdachte op zoek na een dodelijke schietpartij aan het Handelsplein in Rotterdam. Hij werd gearresteerd in de buurt van een hotel op de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

Moord en steekpartij

De 24-jarige Bretly D. wordt ervan verdacht in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober de 60-jarige psychiater Jean van Griensven te hebben vermoord. Dat gebeurde na een vermoedelijke afspraak op het platform Bullchat waarop Bretley naar het huis van de pyschiater zou zijn gegaan en deze te hebben neergeschoten. Kort daarna stak hij het huis in de brand en sloeg op de vlucht. Brandweermannen troffen het slachtoffer aan, en reanimatie mocht niet meer baten.

- Advertisement -

Een nacht later sloeg hij opnieuw toe. Dit keer zou hij tijdens een ruzie een 32-jarige man in een woning aan de Van Hallstraat in Zutphen hebben neergestoken. Het slachtoffer wist weg te komen en raakte gelukkig slechts lichtgewond.

Klopjacht

De politie was een klopjacht gestart naar de verdachte. De politie loofde zelfs 25.000 euro tipgeld uit om de man zo snel mogelijk van straat te halen. Zeker nadat duidelijk werd dat hij als verdachte van de steekpartij ook betrokken zou zijn bij de moord in Rotterdam. Hij werd gezien als zeer gevaarlijk en moest daarom zo snel mogelijk worden aangehouden.

De politie waarschuwde gebruikers van het platform Bullchat, dat onder andere gebruikt wordt door homo’s om afspraken te maken. Bekend was dat hij het platform gebruikte om af te spreken en zo onderdak te krijgen. Eerder werd hij veroordeeld voor poging doodslag toen hij op 16-jarige leeftijd een man in Den Haag in zijn nek had gestoken.

Tips

De politie kreeg al snel tientallen tips binnen na het bekend maken van zijn identiteit. Bekend was dat hij zich verplaatste met het openbaar vervoer. Er doken ook verschillende camerabeelden op, waarop de verdachte duidelijk zichtbaar was. De politie viel vervolgens woningen in Arnhem en Doetinchem binnen, daar werd hij niet aangetroffen. Omdat steeds duidelijker werd dat hij zich in Amsterdam zou bevinden, viel de politie ook daar woningen binnen.

Vrijlating

Het is bijzonder dat Bretley D. sinds juli op vrije voeten was gesteld. Zijn advocaat had een verzoek ingediend om de man uit zijn voorlopige hechtenis te laten. Dat verzoek werd ingewilligd ondanks dat hij daarvoor werd verdacht van het bedreigen van iemand met een mes. Ook stak hij een medegedetineerde in een Penitentiaire Inrichting met een scheermesje in het gezicht. Bretley D. heeft een fors strafblad met meerdere geweldsdelicten. Het is dan ook onduidelijk waarom de rechter destijds heeft ingestemd met zijn vrijlating.

Het Openbaar Ministerie was het niet eens met het besluit en drong erop aan om zijn schorsing op te heffen. Hij zou zich tijdens zijn vrijlating niet aan enkele voorwaarden hebben gehouden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...