Paard raakt te water Gaddijk Hekelingen

Date:

Deel bericht:

Hekelingen – Dinsdagochtend 31 oktober rond 11.58 uur is er een melding binnen gekomen van een dier te water aan de Gaddijk in Hekelingen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een paard dat in de sloot was gevallen en deze kon er niet meer zelf uit klimmen. De brandweer heeft een plan van aanpak gemaakt hoe ze het paard weer veilig op het droge gingen krijgen en hebben voor de zekerheid een brandweerauto met een kraan laten komen naar de locatie.

- Advertisement -

De brandweer heeft alles geprobeerd om het paard weer op het droge te krijgen maar dit had geen succes, hierop is besloten het paard met de kraan terug aan land te brengen. Toen het paard na ongeveer 1,5 uur weer op het droge stond kon deze weer veilig terug naar haar stal. De brandweer kon echter niet direct weg want de brandweerauto die het paard uit het water heeft gehaald stond namelijk vast in de blubber. Het voertuig is met behulp van een lier die op de andere brandweerauto zit uit de blubber getrokken.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...