Politie zoekt twee mannen na zware mishandeling 71-jarige man in tram Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie heeft herkenbare beelden vrijgegeven van twee mannen die een 71-jarige man hebben toegetakeld in een tram in Den Haag. De politie hoopt dat mensen meer informatie hebben of weten wie de daders zijn.

De mishandeling vond plaats op zaterdag 26 augustus rond half drie ’s middags. Het slachtoffer was bij de Haagse Markt geweest voor boodschappen en vervolgens in tram 9 gestapt. Enkele haltes eerder waren de twee daders al ingestapt.

- Advertisement -

Het slachtoffer kwam tegenover de twee jongemannen te zitten en raakten aan de praat. “Op de beelden is aan de gebaren te zien dat gesprek hoog oploopt. Vlak voor de halte van de Loevesteinlaan geven de twee mannen het slachtoffer een harde duw en harde vuistslagen in het gezicht”, aldus de Politie. Bij die halte rennen de twee mannen vervolgens weg.

Blijvend letsel
De man liep door de klappen een gebroken kaak en gebroken oogkas op, en moest hiervoor geopereerd worden. Vanwege complicaties moet hij nog een operatie ondergaan, maar zal helaas blijvend letsel overhouden aan de mishandeling, naast het psychologische effect dat dit heeft gehad.

Tips melden
De recherche heeft de zaak in onderzoek. Hiervoor zijn nu ook herkenbare beelden van de twee mannen gepubliceerd. Ook komt de politie graag nog in contact met een passagier die de ruzie probeerde te sussen. Het gaat om een man met een blauwe jas.

Mensen die mogelijk bruikbare informatie hebben over deze zaak of de daders worden gevraagd contact op te nemen. Dit kan door te bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of gebruik te maken van het online tipformulier. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...