Twee personen verdacht van lekken staatsgeheime informatie

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Gouda – Een 64-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige vrouw uit Gouda zijn donderdag 26 oktober aangehouden op verdenking van het bezitten en naar buiten brengen van staatsgeheime informatie. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag 1 november bekend gemaakt.

Het OM laat weten dat de Rotterdammer werkzaam bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en daarnaast ook werkzaamheden uitvoert voor de Landelijke Eenheid van de Politie. De Gouwse is werkzaam bij de Politie en werkte tot voor kort ook bij de NCTV.

- Advertisement -

Wat voor informatie het tweetal zou hebben gelekt is verder niet bekend. Het OM laat alleen weten dat het zou gaan om ‘staatsgeheimen informatie’. Dinsdagmiddag 31 oktober zijn beide verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat het voorarrest met twee weken wordt verlengd. Momenteel mogen de verdachten enkel contact hebben met hun advocaten.

Onderzoek in volle gang
De Rijksrecherche doet onder leiding van het OM verder onderzoek. “Er hebben op verschillende plaatsen doorzoekingen plaatsgevonden. In het belang van het onderzoek kan op dit moment geen aanvullende informatie worden gegeven”, geeft het OM als verdere toelichting.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Bussen vol met namaakartikelen in beslag genomen in Rotterdam

Rotterdam - Bij een controle gericht op het bestrijden van handel in namaak artikelen zijn dinsdag 28 november...