Liveblog: Storm Ciarán arriveert in onze regio

Date:

Deel bericht:

Vandaag trekt storm Ciarán over onze regio. Hier kunnen zware tot zeer zware windstoten van boven de 100km/u bij voorkomen. Het KNMI heeft hiervoor code oranje voor uitgegeven.

13:30 uur – De brandweer krijgt inmiddels al redelijk wat meldingen van stormschade binnen. Dit gaat vooral om omgevallen bomen en afgewaaide takken. Het hoogtepunt van de storm wordt rond 15:00 uur verwacht.

- Advertisement -

12:00 uur – Verschillende scholen in de regio hebben hun deuren vanmiddag gesloten. Lessen vallen uit of worden online gegeven. Verschillende vluchten vanaf en naar Rotterdam Airport zijn geschrapt vanwege de Storm.

15:00 uur – Inmiddels wordt het hoogtepunt bereikt. aan de kust worden windstoten bereikt van bijna 110km/u. De brandweer is druk met stormschades. In Venary is iemand overleden door een omgevallen boom. In onze regio is nog niks bekend over letsels.

16:45 uur – Op de Boszoom in Rotterdam is een fietser onder een vallende boom gekomen. De hulpdiensten zijn ter plaatse om hulp te verlenen. Eerder belandde vandaag in de omgeving al een boom op een rijdende auto met twee personen erin. Deze zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald.

21:30 uur – De storm is inmiddels gaan liggen. De brandweer is afgeschaald en lost de laatste stormschademeldingen op. Hoeveel meldingen de brandweer heeft gehad is nog niet bekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...