Zeer brand in flatgebouw Witte de Withstraat Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – Woensdagavond 8 november is er brand uitgebroken in een kelderbox van een flatgebouw aan de Witte de Withstraat in Dordrecht.

De brand brak even 21:30 uur uit in een kelderbox van het flatgebouw, door de enorme rookontwikkeling raakte meerdere bewoners in paniek en probeerde er alles aan te doen om naar beneden te komen. Via de trap ging dit niet door de giftige zwarte rook die in het portiek stond. De brandweer heeft als eerst met een ladderwagen de in paniek geraakte bewoners van hun balkons gered waarna ze door het aanwezige ambulance personeel nagekeken konden worden. Tegelijkertijd zijn andere brandweerlieden begonnen met het blussen van de brand. Na enige tijd hadden zij deze onder controle, en kon er worden gestart met het ventileren van het gebouw.

- Advertisement -

De brandweer heeft enkele ramen van het gebouw stuk gemaakt om zo beter te kunnen ventileren. Ook de kelderboxen waar de brand is ontstaan zijn opengemaakt, hieruit kwamen dikke rookwolken naar buiten. Door de brand zijn in totaal acht woningen tijdelijk niet bewoonbaar, de bewoners van de appartementen zullen de nacht elders door moeten brengen.

Echter is het niet de eerste keer dat er brand is in de straat, de afgelopen week zijn er twee andere branden geweest in de zelfde straat. Bij deze brand zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan zal onderzocht worden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...