Gewonden na zeer grote brand in flat Veenoord Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zondagnacht 12 november rond 4.14 uur is er brand uitgebroken in een flatwoning aan het Veenoord in Rotterdam. Al snel na de eerste melding bleek dat de woning in zijn geheel in brand stond. De bewoner kon het pand gelukkig zelf verlaten, bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning.

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Dit was vanwege de brand en de rookontwikkeling die daarmee gepaard ging. De brand zelf was ontstaan op de 7e verdieping van de flat. Bewoners van 9 andere woningen moesten eveneens hun huis verlaten. In totaal hebben vier personen rook ingeademd, twee van hen konden ter plekke worden gecontroleerd. Twee anders slachtoffers, waaronder de bewoner van de brandende woning moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

- Advertisement -

De bewoners uit de woningen zijn opgevangen in een bus van de RET. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de woningen en het portiek moesten nog geventileerd worden. Ook bleek dat door de brand de stadsverwarming was gaan lekken. Hierdoor liep het water naar de lager gelegen woningen. Hoe groot de schade is door waterlekkage van de verwarming en het bluswater is nog niet bekend. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de eerste opvang van de getroffen bewoners.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...

Man zwaargewond na botsing tegen boom Westdijk Dirksland

Dirksland - Een man is woensdagavond 6 december ernstig gewond geraakt door een éénzijdig ongeval op de Westdijk...