Pegida-voorman schuldig aan groepsbelediging en krijgt taakstraf

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De rechtbank in Den Haag heeft Pegida-voorman Edwin Wagensveld donderdag 23 november veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur vanwege groepsbelediging. Wagensveld deed deze uitlatingen tijdens een Koran-verscheuring tegenover de tijdelijke Tweede Kamer.

Al meermaals probeerde Wagensveld in Den Haag en Rotterdam middels het demonstratierecht een Koran te verscheuren. Dit leidde tot ophef en vaak tot de aanhouding van Wagensveld nog voordat hij zijn geplande actie ten uitvoer kon brengen.

- Advertisement -

Vergelijking met nazi’s
Op 22 januari had de Pegida-voorman ook een actie aangekondigd tegenover het tijdelijke Tweede Kamer-gebouw aan de Bezuidenhoutseweg. Ditmaal mocht hij zijn actie uitvoeren en verscheurde hij de Koran, terwijl hij op een tweede Koran danste. Hoewel dit niet verboden is, deed hij uitspraken waarvoor hij later wel werd vervolgd. Zo vergeleek hij de Islam met de ideologie van Hitler en stelde dat aanhanger hiervan hetzelfde zijn als nazi’s.

Twee weken geleden behandelde de rechtbank al de zaak. Voorafgaand hieraan verscheurde Wagensveld opnieuw een Koran voor de rechtbank en deed uitspraken van gelijke strekking.

Schuldig
De rechtbank heeft nu een oordeel geveld en acht de Pegida-voorman schuldig aan groepsbelediging. Er is een taakstraf van veertig uur opgelegd. Edwin Wagensveld was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere gewonden bij woningbrand in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagmiddag 23 februari zijn meerdere personen gewond geraakt, van wie één ernstig, bij een woningbrand...

Rellen na confrontatie tussen Eritreeërs, politiewagens in brand gestoken ME zet traangas in Den Haag

Den Haag - Twee groepen Eritreeërs zorgen voor grote problemen in Den Haag. De politie wordt door hen...

Man uit Den Haag ontsnapt aan gijzeling in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag 14 februari heeft de politie vier mannen aangehouden op...

Duizend aanhoudingen na urenlange blokkade A12 in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 3 februari heeft actiegroep Extinction Rebellion wederom de Utrechtsebaan, het begin van de A12,...