Honderden mensen bezoeken sintviering met zwarte pieten in Rijswijk.

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – Honderden mensen hebben zaterdagmiddag een sintviering met zwarte pieten op het Piramideplein in Rijswijk bezocht. De bijeenkomst is georganiseerd door gemeenteraadslid Marc Weterings van de partij Rijswijkse Belang. Die heeft in het partijprogramma staan dat ‘Sinterklaas met zwarte piet’ tot het Nederlands erfgoed behoort.

Vele kinderen vierde het sinterklaasfeestje. De zwarte pieten strooide met strooigoed en de pieten brassband zorgde voor de muzikale sfeer.

- Advertisement -

De officiële intocht van de sint, georganiseerd door de gemeente Rijswijk, was vorige week zaterdag alleen met roetveegpieten. Burgemeester Huri Sahin heeft dit samen met de gemeenteraad besloten.

De bijeenkomst van zaterdag was op eigen initiatief, uit onvrede tegen het besluit van de gemeente Rijswijk. De sintviering is zonder incidenten verlopen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht...

Politievoertuigen vast in modderig weiland Woudweg Vlaardingen

Vlaardingen - In een weiland aan de Woudweg in Vlaardingen zijn vanmiddag rond 15.20 uur twee politievoertuigen vast...

Automobilisten rijden over de stoep tussen voetgangers door tijdens brand Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vanmiddag rond 13.33 uur enige tijd bezig geweest na een melding van een...

Veel schade na woningbrand Bas Jungeriusstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Bas Jungiriusstraat in Rotterdam-Tarwewijk is zondagmiddag rond 12.52 uur brand uitgebroken in een woning....