Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in Spijkenisse.

Even na 20:10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de brand in de woning, buurtbewoners zagen rook uit de woning komen en hebben direct gebeld. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten ter plaatsen kwamen bleek de brand in middels zo groot te zijn dat deze aan beide kanten van de woning uitslaand was. De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand, maar hadden moeite om de hevige brand onder controle te krijgen. Ondertussen was er informatie binnengekomen dat er huisdieren zouden zitten in de woning waar de brand was uitgebroken.

- Advertisement -

De brandweer heeft direct gezocht naar de dieren en hebben vijf slangen, twee honden, twee katten en één hagedis gered uit de woning. Omdat het om veel dieren gaat kwam de dierenambulance met meerdere voertuigen naar de locatie. Naast de dieren zijn er door het aanwezige ambulancepersoneel vier mensen gecontroleerd omdat deze rook hadden in geademd, twee daarvan zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de brand zijn de getroffen woning en de naastgelegen woningen tijdelijk niet bewoonbaar en voor hen is dan ook tijdelijk een vervangende woonruimte geregeld. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt op dit moment onderzocht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....