Watertappunten en mogelijke gaslekkage na breuk van hoofdwaterleiding Lijnbaan Maassluis

Date:

Deel bericht:

Maassluis – Tijdens werkzaamheden op de Lijnbaan in Maassluis is vrijdagmiddag rond 13.00 uur een hoofddrinkwaterleiding geraakt. Hierdoor ontstond er een fors spoelgat van enkele vierkante meters breed en spoot het water de straat in. Enkele honderden woningen zitten zonder stromend water.

Inmiddels wordt er ook gas geroken, het vermoeden bestaat dat door de lekkage en verzakkingen een gasleiding is gesprongen. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 om samen met de netbeheerder en het drinkwaterbedrijf de situatie in kaart te brengen en te zoeken naar een oplossing.

- Advertisement -

Vanwege de breuk zitten enkele honderden woningen tot vermoedelijk 22.00 uur zonder water. Het waterbedrijf heeft nu watertappunten aangelegd zodat bewoners toch aan drinkwater kunnen komen. Er wordt wel geadviseerd om dit te 10 minuten te koken. Of er ook daadwerkelijk een gaslekkage is ontstaan wordt onderzocht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aangereden voetganger (46) uit Maassluis overleden aan verwondingen

Maassluis - De voetganger die maandag 12 februari werd aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis is overleden...

Supermarkt Albert-Heijn overvallen Mesdaglaan Maassluis

Maassluis - Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur heeft er een overval plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere verontrustende...

Man (19) met vuurwapen aangehouden in Maassluis

Maassluis - Op zaterdag 3 februari heeft de politie een 19-jarige man aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden....

Woning van gezin onbewoonbaar na brand in woning van Speykstraat Maassluis

Maassluis - Een gezin van een woning aan de van Speykstraat in Maassluis kan voorlopig niet meer terug...