Straat afgezet na vondst van explosief bij woning Gretha Hofstralaan Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is zaterdagavond vermoedelijk een explosief aangetroffen. Het gaat om een pakketje dat voor de deur ligt, waarvan niet bekend is wat er in zit. Explosieven experts van de politie en Defensie zijn bezig met onderzoek, de brandweer staat ondertussen met een Quick Response Team achter de hand.

Opvallend is dat het opnieuw gaat om een woning van de eigenaar van het loodgietersbedrijf dat eerder doelwit was van aanslagen. Afgelopen week werd er bij een bedrijfspand van hem nog een explosief tot ontploffing gebracht. Ook werden er twee auto’s met een explosief vernield. De burgemeester van Vlaardingen sloot de woningen en het bedrijfspand van de loodgieter. Ook de woning waar nu het explosief is aangetroffen was gesloten.

- Advertisement -

De straat is groots afgezet, voor zover bekend zijn er nog geen woningen ontruimd. De EOD is ter plaatse gevraagd voor onderzoek van het pakket. De brandweer staat paraat met het zogenoemde Quick Response Team, zij zijn getraind om op te treden in uitzonderlijke situaties met extreem geweld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie verdachten aangehouden na beschieting woning in Vlaardingen

Vlaardingen - Vrijdag 1 maart zijn drie verdachten aangehouden in verband met de beschieting van een woning in...

Opnieuw explosie bij woning Van Beethovensingel Vlaardingen

Vlaardingen - Afgelopen nacht heeft binnen een week tijd voor de tweede keer een explosie plaatsgevonden bij een...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Man (19) in Vlaardingen aangehouden met tas gevuld met zwaar vuurwerk

Vlaardingen - De Politie heeft wederom een persoon aangehouden in de reeks explosies die in Vlaardingen plaatsvinden. De...