Twee overleden mensen gevonden in woning Rijnsburg

Date:

Deel bericht:

Rijnsburg – Zaterdag 9 december zijn twee overleden personen aangetroffen in een woning aan de Brouwerstraat in Rijnsbrug. Het tweetal is overleden door koolmonoxidevergiftiging, zo laat de politie weten.

De hulpdiensten ontvingen rond 12.15 uur melding van een reanimatie. Het slachtoffer was door anderen uit de woning gehaald. Hulp kwam helaas al te laat. Het slachtoffer bleek de 59-jarige bewoner van het pand.

- Advertisement -

Doordat het vermoeden bestond dat het om koolmonoxide ging, betrad de brandweer de woning. Zij hebben toen inderdaad een te hoge concentratie van het onzichtbare en reukloze gas gemeten. In de woning vonden ze ook een tweede slachtoffer aan. Dit betreft een vrouw van wie de identiteit nog moet worden vastgesteld.

De politie bevestigt dat het overlijden komt door de koolmonoxide. Wat precies de te hoge concentratie heeft veroorzaakt, wordt verder onderzocht.

Gevaar koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als een sluipmoordenaar. Als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man (50) doodgestoken in Rijnsburg, vrouw uit Rijnsburg aangehouden

Rijnsburg - Zaterdagochtend 14 oktober is een 50-jarige man om het leven gekomen bij een geweldsincident in Rijnsburg...

Bewoner (78) gewond na overval in woning

Rijnsburg - De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een brute overval op de...

Politie zoekt getuigen van willekeurige mishandeling tieners en omstander in Rijnsburg

Rijnsburg - De recherche zoekt getuigen van een zware mishandeling op de Floralaan. Een 15-jarige jongen en een...

Eigenaar van gezonken woonboot Oegstgeesterweg Rijnsburg komt via politieoproep op twitter boven water

Vanmorgen heeft de politie de eigenaar van een gezonken woonboot weten te achterhalen. De woonboot werd gisteren aangetroffen...