Onderzoek explosies in Vlaardingen in volle gang

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Gisteravond 9 december heeft de EOD bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen onderzoek gedaan na een melding rond 20.00 uur van een verdacht pakket. Het bleek te gaan om een explosief wat door de EOD op de Watersportweg tot ontploffing is gebracht.

De woning aan de Gretha Hofstralaan was al op last van de burgemeester gesloten evenals één woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat in Vlaardingen na eerdere explosies. Het is van groot belang dat deze incidenten stoppen: de impact op het veiligheidsgevoel van bewoners in de buurt waarbij de incidenten hebben plaatsgevonden, is groot. Gelukkig raakte tot op heden niemand gewond.

- Advertisement -

Er wordt volop onderzoek gedaan. Er zijn sporen en camerabeelden veiliggesteld. Of er een verband is en zo ja wat, wordt onderzocht. Op de Gretha Hofstralaan is een jongeman met een blauwe winterjas met capuchon over zijn hoofd weggerend. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcambeelden of videodeurbelbeelden), dan komt de politie graag met u in contact.

Melden helpt
Agenten zijn extra alert tijdens de surveillance, zowel in uniform als in burger. Op verschillende plekken zijn ook Mobiele Camera Units geplaatst. Maar bij het voorkomen als het oplossen achteraf spelen ook bewoners een grote rol. Als iemand iets verdachts ziet en dit direct bij de politie meldt via 112, of wanneer na een incident een getuige zich snel meldt en ons een goed signalement geeft of de juiste vluchtrichting verteld, dan helpt dit enorm.

Als er mensen zij die weten of er cobra’s ergens op een zolderkamer liggen, of van vuurwapenbezit, van lopende conflicten, dan hoort de politie dit ook graag zodat zij nieuwe schietpartijen en explosies kunnen proberen te voorkomen. Ze vragen iedereen ook dit te blijven doen.

Dat kan natuurlijk bij de politie, maar als u dat liever niet wilt, kan het ook anoniem via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat volledig los van de politie en geeft alleen de inhoud van de melding. Niet waar of van wie die melding komt. Zo blijft de tipgever veilig en kunnen zij toch met de tip aan de slag.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie verdachten aangehouden na beschieting woning in Vlaardingen

Vlaardingen - Vrijdag 1 maart zijn drie verdachten aangehouden in verband met de beschieting van een woning in...

Opnieuw explosie bij woning Van Beethovensingel Vlaardingen

Vlaardingen - Afgelopen nacht heeft binnen een week tijd voor de tweede keer een explosie plaatsgevonden bij een...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Man (19) in Vlaardingen aangehouden met tas gevuld met zwaar vuurwerk

Vlaardingen - De Politie heeft wederom een persoon aangehouden in de reeks explosies die in Vlaardingen plaatsvinden. De...