Twaalf jaar celstraf geëist voor doden Daniël Dutina in woning aan Zaagmolenstraat in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het Openbaar Ministerie heeft 12 jaar celstraf geëist tegen de 44-jarige Farid C., omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de 51-jarige Daniël Dutina. Dutina werd op 13 juni 2022 overleden in zijn woning aan de Zaagmolenstraat gevonden.

In de ochtend van 13 juni komt een woonbegeleidster bij de woning van het slachtoffer. Als er niet wordt opengedaan, belt de vrouw een collega met wie ze samen de woning binnengaat. Daar treffen ze man dood aan in zijn badkamer.

- Advertisement -

Gezien de aard van de verwondingen is snel duidelijk dat er grof geweld is gebruikt. Zo zijn er onder andere meerdere steekwonden in de hals en de buik. De politie start direct een grootschalig onderzoek op wat twee weken later leidt tot de aanhouding van de Rotterdammer Farid C..

De politie zou hebben achterhaald dat Farid en Daniël elkaar de avond eerder tegenkomen op straat. Ze raken op de Zwart Janstraat met elkaar aan de praat en lopen gezamenlijk naar de woning aan de Zaagmolenstraat. In het huis wordt Daniël om het leven gebracht.

Noodweer

Farid geeft in de verdediging aan uit noodweer te hebben gehandeld. Hij zou gedrogeerd en aangevallen zijn, en dacht dat Daniël hem zou willen verkrachten. Volgens het Openbaar Ministerie zou het niet aannemelijk zijn dat er sprake was van zelfverdediging. Er lijkt bewust letsel toe te zijn gebracht, ook nadat het slachtoffer al was overleden. “Dat er letsel is toegebracht na het overlijden wijst eerder op boosheid of wraak”, aldus de officier van justitie.

Volgens de officier van justitie is de nabestaanden onherstelbaar en onuitwisbaar leed aangedaan: “Hun zoon, broer en vriend is overleden. En niet zomaar, maar op een gruwelijke wijze is hij in zijn eigen woning om het leven gebracht. Gelet op het gewelddadige karakter van het feit en de onomkeerbare gevolgen ervan, is slechts ruimte voor een gevangenisstraf van lange duur.”

Er is een celstraf van 12 jaar geëist. De rechter zal zich verder over de zaak buigen en zal later uitspraak doen over de zaak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...