Aanhoudingen na vondst wapenarsenaal in Rotterdamse woning

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft twee mannen aangehouden na een grote wapen- en vuurwerkvondst in een woning aan de Oud-Mathenesse. De doorzoeking en aanhoudingen vonden al 22 december plaats, maar de politie maakte het nieuws deze vrijdag pas bekend.

De douane trof een pakketje uit Canada aan met munitie. Deze was geadresseerd op een adres aan de Oud-Mathenesse in Rotterdam. De politie werd getipt en deed op vrijdag 22 december met het Team Parate Eenheid een inval.

- Advertisement -

In de woning vond de politie zeventien steekwapens, vier vuurwapens, meerdere patroonhouders, een kruisboog, een vest met ijzeren plaat, een ram, twee boksbeugels, meerdere cobra’s en een replica van een AK-47. Een 24-jarige man was in de woning aanwezig en werd direct aangehouden. Niet veel later werd ook een 23-jarige man aangehouden.

Langer in voorarrest
De wapens zijn in beslaggenomen en worden onderzocht of zij gebruikt zijn bij eerdere misdrijven. De twee mannen zijn eerder deze week voorgeleid en blijven langer vastzitten. De politie doet verder onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Lading van vuilniswagen vliegt in de brand Anatole Franceplaats Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 1 maart rond 15.35 uur is er brand uitgebroken in een vuilniswagen aan de Anatole...