Overzicht jaarwisseling 23/24 Rotterdam-Rijnmond

Date:

Deel bericht:

De jaarwisseling in Rotterdam-Rijnmond is onrustig verlopen. De brandweer moest 607 keer uitrukken voor een brand. De ambulancedienst rukte 227 keer uit. De regio had te kampen met bijzonder veel auto- en scooterbranden. Ook vonden er meerdere steekpartijen, zware ongelukken en een dodelijke schietpartij plaats.

Politiehond bijt verdachte steekpartij, agent zet taser in

Op de Troubadourlaan in Hoogvliet heeft tijdens de jaarwisseling een flinke steekpartij plaatsgevonden. Twee personen raakten door de steekpartij gewond. Bij de aanhouding van twee verdachten heeft een agent een taser ingezet, een politiehond beet de andere verdachte. Twee personen zitten vast, en hun betrokkenheid wordt onderzocht.

- Advertisement -
Fietser zwaargewond door straatrace in Rotterdam

Een fietser is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt door een straatrace. Het slachtoffer werd op de Kreekhuizenlaan in Rotterdam-IJsselmonde geschept toen twee racende auto’s het slachtoffer schepten. De betrokken automobilisten sloegen op de vlucht, maar de politie kon ze de voertuigen toch achterhalen. Één bestuurder is aangehouden. Het slachtoffer is in kritieke toestand na reanimatie naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweerwagen buiten dienst na bekogeling tijdens uitruk

De hulpdiensten zijn een aantal keren bewust bekogeld met vuurwerk en stenen. Zo is van een blusvoertuig, onderweg naar een brandmelding, de voorruit ingegooid waardoor het voertuig niet meer ingezet kon worden. Volgens de Veiligheidsregio is deze jaarwisseing geen sprake van gewonden onder het eigen personeel.

Lees meer: Fietser gereanimeerd na ongeluk door straatrace Kreekhuizenlaan Rotterdam

Man overleden na schietpartij in Capelle aan den IJssel

Een 29-jarige Rotterdammer is maandagmorgen overleden na een schietpartij op de Rietbaan in Capelle aan den IJssel. Het slachtoffer werd op straat, vermoedelijk in zijn auto neergeschoten na een besloten feest in een bedrijfspand. Reanimatie mocht helaas niet meer baten van het slachtoffer.

Lees meer: Dode na schietpartij Rietbaan Capelle aan den IJssel

Meerdere voertuigbranden in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen

In verschillende gemeenten zijn diverse voertuigen in brand gestoken. In Vlaardingen en Schiedam werden veel auto’s in brand gestoken. In Rotterdam werden ook meerdere deelscooters in brand gestoken. De financiële schade is groot. De brandweer rukte maar liefst 110 keer uit voor een auto of scooter in brand.

Meerdere mensen gewond door steekpartij in de regio

In onder andere Rotterdam, Hoogvliet en Spijkenisse hebben tijdens de jaarwisseling diverse steekpartijen plaatsgevonden. Verschillende personen raakten door de steekpartijen gewond. Een vrouw op de Walravenstraat raakte ernstig gewond, nadat ze na de steekpartij ook uit een raam is gevallen of geduwd.

Vuurwapen getrokken bij verkeersruzie in Rotterdam-Lombardijen, politie houdt twee verdachten aan.

Bij een verkeersruzie aan het Alberto Moraviahof in Rotterdam-Lombardijen lieten de inzittenden van een auto die erbij betrokken was een vuurwapen zien. Agenten zagen deze auto even later rijden en wilden de twee inzittenden aanhouden. Dat lukte uiteindelijk pas na het lossen van een waarschuwingsschot. De twee bleken inderdaad een vuurwapen bij zich te hebben. De twee inzittenden zijn aangehouden en de politie doet nader onderzoek.

Vrouw neergestoken en daarna vermoedelijk uit raam geduwd na steekpartij

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag zeer ernstig gewond geraakt nadat zij in een woning aan de Walravenstraat in Rotterdam werd neergestoken. Kort daarna is ze vermoedelijk uit het raam gevallen dan wel geduwd. De vrouw moest gereanimeerd worden om naar het ziekenhuis te kunnen worden gebracht. De politie heeft in ieder geval een verdachte aangehouden.

Lees meer: Vrouw gereanimeerd na steekpartij en mogelijke duw uit raam Walravenstraat Rotterdam

Explosie vernield entree van flat Grote Stern in Rozenburg

In Rozenburg is zondagavond een portiek van een flat opgeblazen. Het gaat om het portiek van een appartementencomplex aan de Grote Stern in Rozenburg. Door de explosie zij meerdere brievenbussen weggeslagen en is er ruitschade ontstaan. Volgens onderzoek van de politie lijkt het te gaan om vernieling.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man belandt in vuilniswagen na legen papiercontainer

Landelijk - Een opmerkelijk en huiveringwekkend incident in Arnhem. Een man is overleden toen die in een vuilniswagen...

Brand in zorginstelling Antes Prins Constantijnweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 3 mei rond 16.35 uur is er brand uitgebroken in een zorginstelling aan de Prins...

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...