Automobilisten rijden over de stoep tussen voetgangers door tijdens brand Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer is vanmiddag rond 13.33 uur enige tijd bezig geweest na een melding van een brand in Winkelcentrum Zuidplein aan het Zuidplein in Rotterdam. Buurbewoners hadden vanaf de overzijde van het winkelcentrum een oranje gloed gezien. Omdat de buurtbewoners dachten dat er mogelijk brand was, alarmeerde zij de hulpdiensten.

De brandweer is in het winkelcentrum op zoek gegaan naar de mogelijke brandhaard. Ook is er door middel van de ladderwagen op het dak en de bovengelegen woningen gekeken of er sprake was van brand. Na enige tijd zoeken, bleek dat er van brand geen sprake was.

- Advertisement -

Omdat de ladderwagen van de brandweer de parallelrijbaan bij het Zuidplein blokkeerde, kozen enkele automobilisten er voor om hun weg over de stoep, tussen alle voetgangers door, te vervolgen. De aanwezige politieagenten hebben deze automobilisten stilgezet en aangesproken op hun gedrag. Van verder rijden bleek geen sprake, de bestuurders konden achteruit de stoep af en elders hun weg vervolgen.

Ondertussen waren twee minderjarige meisjes hun portemonnee op straat verloren. Gelukkig voor hen hadden de aanwezige politieagenten hun portemonnee gevonden. De meisjes meldde zich bij de brandweer, welke daarna de politie met hun portemonnee heeft laten komen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...