Jaar celstraf voor gooien champagnefles naar ME’er

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Een 65-jarige man uit Den Haag moet een jaar de cel in, omdat hij tijdens de jaarwisseling van 2022 naar 2023 een champagnefles naar het hoofd van een agent gooide. Tot dit besluit kwam de Haagse rechtbank dinsdag 9 januari.

Tijdens de bewuste jaarwisseling is het onrustig in de Koppelstokstraat op Scheveningen. Het komt tot een confrontatie tussen de ‘feestende’ groep en agenten die afkwamen op verschillende brandjes in de straat. Er wordt onder andere met fietsen naar agenten gegooid.

- Advertisement -

De Mobiele Eenheid (ME) moet vervolgens optreden, omdat de straat in ‘een waar slagveld’ was veranderd. De man heeft vervolgens vanuit een verdekte positie van dichtbij een zware champagnefles tegen het hoofd van de ME’er gegooid. De agent raakte gewond en heeft een groot litteken in zijn gezicht overgehouden. Ook heeft hij vanwege het aanhoudende geweld tijdens de jaarwisselingen uiteindelijk ontslag genomen.

De Hagenaar ontkent degene te zijn geweest die de fles gooide, maar stond herkenbaar op videobeelden. Ook was er ander ondersteunend bewijs.

Jaar celstraf
Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar celstraf, maar de uiteindelijk opgelegde straf viel lager uit. De rechtbank achtte de man schuldig aan zware mishandeling. Gebruikelijk worden hiervoor straffen van zeven maanden celstraf opgelegd. Uiteindelijk is de straf uitgekomen op twaalf maanden, vanwege het geweld tegen een hulpverlener tijdens de jaarwisseling. Daarnaast moet de Hagenaar vierduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...