Verdachten van explosie Buffelstraat Rotterdam langer vast

Date:

Deel bericht:

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Rotterdam – Het voorarrest van 14-jarige jongen en 21-jarige man uit Ridderkerk die ervan worden verdacht een explosief tot ontploffing te hebben gebracht bij een woning aan de Buffelstraat, is verlengd.

Twee nachten achtereenvolgend heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Buffelstraat, in de Rotterdamse wijk Kralingseveer. Beide nachten ontstond er schade aan de woning, maar raakte er niemand gewond.

- Advertisement -

Aanhoudingen
Bij de eerste explosie, in de nacht van zaterdag op zondag, werden twee personen gezien die wegreden in een auto. De politie hield het tweetal in de omgeving aan. De twee verdachten, een 14-jarige jongen en 21-jarige man uit Ridderkerk, worden verdacht de eerste explosie te hebben veroorzaakt. Voor de explosie een nacht later is voor zover bekend nog niemand aangehouden.

De twee aangehouden verdachten zijn dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besloot dat er voldoende aanleiding is om het voorarrest van het tweetal te verlengen met twee weken. In de tussentijd gaat het onderzoek verder.

https://twitter.com/OM_Rotterdam/status/1744740964395278350[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...