Creatieve Rotterdammer bezorgt automobilist uit Gelderland rits bekeuringen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een rolletje tape kwam een man uit Gelderland bijna duur te staan. In korte tijd ontving hij maar liefst 28 bekeuringen. De overtredingen had hij niet gemaakt, maar een Rotterdammer die creatief bezig was geweest.

De nietsvermoedende man uit Gelderland ontving in korte tijd 28 parkeerboetes, oplopend tot wel drieduizend euro. De overtredingen waren gepleegd in Rotterdam. Dit tot de verbazing van de man, want hij kwam daar vrijwel nooit.

- Advertisement -

De Gelderse man diende meerdere bezwaarschriften in en toonde aan dat hij niet in Rotterdam was ten tijde van de overtredingen. Het was aanleiding voor de politie om een nader onderzoek in te stellen.

Stukje tape
Agenten gingen op zoek, onder andere op de plekken waar de verkeersovertredingen waren gemaakt. Zo vonden ze het voertuig wederom verkeerd geparkeerd. Op de kentekenplaat was een stukje tape geplakt, waardoor van een ‘P’ een ‘R’ was gemaakt.

Om tot vervolging over te kunnen gaan, moest de auto rijdend worden aangetroffen. Na een korte tijd wachten, stapte de Rotterdammer in en ging de weg op. Hij werd staande gehouden en gearresteerd.

Rechter
De man verklaarde zich niet bewust te zijn dat iemand anders in Nederland gedupeerd werd door zijn geknutsel. Uit nadere inspectie bleek het voertuig ook nog onverzekerd. De man moet voorkomen bij de rechter om zich te verantwoorden. Er zal geprobeerd worden om de 28 boetes op hem te verhalen. Ook wordt later besloten of hij zijn auto terugkrijgt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...