Agenten in het nauw tijdens huisfeest in Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Vrijdagavond 19 januari zijn drie personen aangehouden bij een huisfeest aan de Sweelinckstraat. Ze zouden even ervoor twee agenten hebben belaagd, toen zij vanwege de overlast de geluidsapparatuur in beslag wilden nemen.

De politie laat weten dat zij rond elf uur ’s avonds melding kregen van geluidsoverlast. “De muziek was zo hard dat het door de hele woonwijk galmde”, aldus de lezing van de politie.

- Advertisement -

Het geluid kwam vanuit een schuur bij een woning. Er waren vijf mensen aanwezig en volgens de politie hing er een sterke wiet- en alcohollucht. Toen agenten met de aanwezig in gesprek gingen, zou een van de aanwezigen direct een duw hebben gegeven aan een agent.

‘Agent kreeg bijna geen lucht’
Nadat de mededeling volgde dat de apparatuur in beslag zou worden genomen, zou een van de agenten vervolgens bij zijn nek zijn gepakt. Volgens de politie kreeg de agent bijna geen lucht. “De andere agent werd ook klemgezet. Uiteindelijk kon hij over de porto spoedassistentie roepen en volgden er snel extra eenheden.”

De feestgangers sloegen op de vlucht. Drie mannen zijn aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19, 33 en 37 jaar oud, allemaal afkomstig uit Vlaardingen.

Aangifte
De politie laat weten dat de agenten niet gewond zijn geraakt, maar dat het gedrag ‘natuurlijk onacceptabel’ is en dat er aangifte wordt gedaan. “Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen agenten wordt niet getolereerd.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man (19) in Vlaardingen aangehouden met tas gevuld met zwaar vuurwerk

Vlaardingen - De Politie heeft wederom een persoon aangehouden in de reeks explosies die in Vlaardingen plaatsvinden. De...

Nieuwe aanslag op woning van Vlaardingse loodgieter verijdeld?, Strijenaar (19) aangehouden door politie

Vlaardingen - In de buurt van een woning aan de Greetha Hofstralaan is dinsdagavond een 19-jarige jongen uit...

Politievoertuigen vast in modderig weiland Woudweg Vlaardingen

Vlaardingen - In een weiland aan de Woudweg in Vlaardingen zijn vanmiddag rond 15.20 uur twee politievoertuigen vast...

Opnieuw explosie bij woning van loodgieter Gretha Hofstralaan Vlaardingen

Vlaardingen - Opnieuw heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden bij een woning van de loodgieter uit Vlaardingen. Afgelopen...