Verdacht pakketje bij tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag blijkt ‘ongevaarlijk’

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Maandag 22 januari is een verdacht pakketje gevonden bij het tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag. Defensie heeft het voorwerp meegenomen voor nader onderzoek.

Het verdachte pakketje lag tegen het gebouw aan nabij de entree voor voertuigen. Het lijkt een cilindervormig voorwerp te betreffen. De politie zette de omgeving af, terwijl er onderzoek werd uitgevoerd.

- Advertisement -

Militairen van de explosieven opruimingsdienst (EOD) kwamen met spoed ter plaatse en onderzochten het voorwerp. Ze hebben het meegenomen voor verder onderzoek, waarna de afzetting kon worden opgeheven.

Artikel gaat verder onder foto

De politie heeft aan het einde van de middag bekend gemaakt dat uit onderzoek bleek dat het geen explosief betrof en de inhoud ongevaarlijk was. “Uiteraard nemen we meldingen als deze zeer serieus en nemen wij daarom geen risico”, voegt de politie eraan toe. Wat het voorwerp uiteindelijk was, is nog steeds niet duidelijk.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politieachtervolging vanuit Den Haag eindigt in Capelle-Schollevaar

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Een politieachtervolging die begon in Den Haag eindigde vannacht op de Burgemeester Schalijlaan...

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...