Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het centrum van Rotterdam heen rijden. De politie heeft samen met de gemeente vooraf een aantal regels vastgesteld en een route aangeleverd. Zo was een belangrijk punt dat er maximaal 100 voertuigen mee mochten rijden.

Iets voor 14:00 uur is de stoet van zo’n 75 tot 100 voertuigen vertrokken uit de Waalhaven. Via de Brielselaan reed de stoet richting de Erasmusbrug, onder begeleiding van de politie en de handhaving van de gemeente. Vanuit de stoet klonken muziek en sirenes.

- Advertisement -

Op de Erasmusbrug stond de stoet korte tijd stil, en wilde een grote vlag ophangen aan de burg. Echter werd hier snel een stokje voor gestoken, en kon de stoet verder rijden. Ook naast de weg was er veel support voor de demo. Echter moest in het centrum wel rekening houden met enkele flinke files en vertragingen. Maar toen de stoet voorbij was reed alles al snel weer door.

De demonstratie is zonder grote problemen verlopen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Reanimatie na ongeluk op rotonde Aveling Hoogvliet

Hoogvliet - Een man is maandagmorgen door hulpverleners gereanimeerd op de Aveling in Hoogvliet. De bestuurder raakte onwel...

Zwaargewonde na steekpartij Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - Op de parkeerplaats van een psychiatrische instelling aan de Van Swietenlaan in Rotterdam is rond 16.34...

Meerdere gewonden bij woningbrand in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagmiddag 23 februari zijn meerdere personen gewond geraakt, van wie één ernstig, bij een woningbrand...

Oud drugslab ontdekt in leegstaande telecomwinkel Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een leegstaande Telecom winkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vrijdagmiddag een chemische lucht...