Nog drie vermisten na explosie Schammenkamp Rotterdam, schade is gigantisch

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De ravage na de verwoestende explosie op het Schammenkamp in Rotterdam is bij daglicht pas echt goed zichtbaar. De brandweer is nog op zoek naar drie slachtoffer. De Schammenkamp lijkt aan de voorzijde wel op een oorlogsgebied, overal ligt puin en een bestelbus ligt volledig verwrongen midden in de straat. Het is het trieste aanbeeld van alles wat zich maandagavond heeft afgespeeld.

- Advertisement -

Man gered, nog drie vermisten

Rond 20.15 uur ontstond er een enorme explosie in één van de bedrijfspanden. De kracht van de explosie was zo hard, dat de vloer van de woning erboven naar beneden viel. Een man die op dat moment in zijn woning aanwezig was stortte mee naar beneden. Hij is door omstanders uit het brandende puin gered en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Helaas is er sprake van drie vermiste personen, de brandweer vermoed dat ze om het leven zijn gekomen in één van de woningen of onder het puin.

Flinke klus

De brandweer is de gehele nacht bezig geweest met het blussen van de brand. Deze laaide rond half drie vannacht weer flink op aan de achterzijde. De Plus werd op dat moment ernstig bedreigd. Gelukkig kon de brandweer overslag voorkomen.

De brandweer is inmiddels met het onderzoek gestart. De laatste brandjes zijn vanmorgen geblust, er staat nog één tankautospuit ter plaatse. Honderden brandweerlieden zijn inmiddels weer huiswaarts gekeerd, niet alleen vanaf het incident, maar ook vanuit de andere kazernes zodat de brandweerzorg gegarandeerd bleef.

Instabiel

De brandweer gaat met onder andere drones door het pand vliegen om te kijken of de drie vermisten gelokaliseerd kunnen worden. Helemaal zeker is het niet dat ze ook in één van de panden aanwezig zijn geweest. De politie krijgt in ieder geval geen contact met de vermiste personen.

Het is niet mogelijk voor de hulpdiensten om de woningen zelf te doorzoeken. De woningen staan op instorten doordat funderingen zijn weggeslagen door de kracht van de explosie. Het vermoeden bestaat dat het gehele blok wellicht gesloopt moet gaan worden.

Ook aan de overkant van de brand zijn zeker 40 woningen ontruimd. Ruiten en portieken zijn compleet vernield door de kracht van de explosie en rondvliegend puin. Dit kwam zo hoog dat het zelfs op het dak van de flat ligt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...

Gewonden bij aanrijding scooter met auto Vierambachtsstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag 27 april rond 18.15 uur heeft er op de Vierambachtsstraat in Rotterdam een ongeval plaatsgevonden....

Man aangehouden na mishandeling beveiliger Holland Casino Weena Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij een beveiliger had mishandeld en bedreigd...

Bestuurder onder invloed crasht na achtervolging Henri Eversstraat Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 07.15 uur na een achtervolging op de Henri Eversstraat in Rotterdam-Alexander...