Jalal O. die slachtoffer uit puin redde nu verdacht van betrokkenheid explosie Schammenkamp Rotterdam door drugslab

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft zaterdagmiddag een 34-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen op de Schammenkamp in Rotterdam. De verdachte betreft Jalal O. hij kwam volop in het nieuws toen hij zijn buurman samen met de neef van het slachtoffer uit het puin redde.

Drugslab

De politie heeft het vermoeden dat de explosie is ontstaan door een drugslab. Tussen het puin zijn attributen en vaten met chemicaliën zoals Aceton aangetroffen. Deze middelen worden gebruikt voor het maken van onder andere Cocaïne en MDMA. Jalal O. is huurder van één van de loodsen. Tijdens de zoekactie werd de brandweer al ingeschakeld om de inhoud van de vaten te onderzoeken.

- Advertisement -

Tijdens het onderzoek door de politie stuitte de politie op steeds meer attributen, die worden nu onderzocht. Ook wordt gekeken of de explosie veroorzaakt is door een drugslab. Een bouwbedrijf zou deze grondstoffen ook kunnen hebben. De politie doet onderzoek naar de rol van Jalal O. en sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen nog worden verricht.

Drie doden

Op maandagavond 29 januari kwamen rond 20.30 uur drie personen om het leven als gevolg van de enorme explosie. Door de kracht stortte het complex aan de achterzijde deels in en ontstond er een gigantische schade aan de bedrijfspanden, woningen en op straat. Een uitslaande brand kon moeilijk worden geblust. In de loodsen waren op het moment van de explosie drie personen aanwezig. Zij kwamen alle drie om het leven.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lading van vuilniswagen vliegt in de brand Anatole Franceplaats Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 1 maart rond 15.35 uur is er brand uitgebroken in een vuilniswagen aan de Anatole...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...