Cold Case Team politie vindt niets bij zoekactie in Hoogvliet naar vermiste Adri Knops

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het coldcaseteam van Rotterdam heeft in een gebied in Hoogvliet onderzoek gedaan naar de inmiddels 23 jaar vermiste Adri Knops.

In juli 2001 vertrok de heer Knops vanuit zijn huis in Spijkenisse met zijn auto. Zijn auto werd niet lang daarna aangetroffen in Hoogvliet. Niemand heeft meer iets van hem vernomen. Zowel in 2001 als in de loop der jaren zijn er diverse zoekacties geweest, waarbij hij helaas nog altijd niet is gevonden.

- Advertisement -

Eind vorig jaar kwam Kelly de Vries van de Peter R. de Vries Foundation bij ons op de lijn met de vraag of er nog iets mogelijk zou kunnen zijn in dit onderzoek. Het onderzoek is nooit afgesloten geweest, maar we hebben opnieuw alle beschikbare informatie bekeken. Naar aanleiding hiervan hebben we een gebied geselecteerd waar we heel graag nog een keer grondig onderzoek wilden doen. In het onderzoek deed zich bovendien een unieke kans voor. Het waterschap ging voor een inspectie een gebied nabij de Poortugaalse Haven droogleggen. Hierdoor konden we nog grondiger onderzoek doen. De auto van de heer Knops werd destijds vlak bij dit gebied gevonden. Bij deze zoekactie werd rekening gehouden met het scenario waarin hij mogelijk op paling zou vissen in dit gebied en hij hier mogelijk vermist is geraakt. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.

Met behulp van onder andere een drone en metaaldetectoren is het gebied minutieus uitgekamd. Helaas heeft deze zoekactie geen bruikbare sporen opgeleverd. De zoekactie is afgerond.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....