Zes maanden cel voor vrachtwagenchauffeur die uithalers naar haventerrein bracht

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechter heeft zes maanden gevangenisstraf opgelegd aan een 51-jarige vrachtwagenchauffeur. Hij leverde op 4 januari van dit jaar een container af in de Rotterdamse haven met daarin negentien uithalers.

In de bewuste nacht van 4 januari arresteerden medewerkers van de Douane in samenwerking met de politie negentien uithalers uit Nederland en België. Ook een 51-jarige vrachtwagenchauffeur met Bosnische nationaliteit werd aangehouden.

- Advertisement -

De chauffeur had de uithalers het haventerrein opgereden door middel van de “Trojaanse methode”. Ze zaten verstopt in de lege container om eenmaal in de haven eruit te komen en hun slag te slaan.

Rol chauffeur ‘onmisbaar’
Woensdag 14 februari stond de chauffeur voor de rechter. De officier van justitie (OvJ) noemde de rol ‘onmisbaar’: “Zonder hem zouden de negentien personen niet op deze manier het terrein op zijn gekomen.”

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om een ernstig feit, mede door de grootte van de drugsproblematiek in de Rotterdamse haven. “Er worden op jaarbasis tientallen tonnen cocaïne in beslag genomen. Een gevangenisstraf is de enige passende straf”, aldus de OvJ. Er werd een straf geëist van acht maanden celstraf en een gebiedsverbod voor de Rotterdamse haven voor de duur van drie jaar.

Uitspraak
De politierechter deed meteen uitspraak in de zaak. Er werd geen acht, maar zes maanden gevangenisstraf opgelegd. Ook heeft de chauffeur het drie jaar durende gebiedsverbod opgelegd gekregen.

De negentien uithalers die dezelfde nacht in januari werden aangehouden, staan op een later moment voor de rechter.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder onder invloed crasht na achtervolging Henri Eversstraat Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 07.15 uur na een achtervolging op de Henri Eversstraat in Rotterdam-Alexander...

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...